18 maj 2011

Veckans Rubrik - Grilltider

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Grilltider
Det finns ju inget som säger sommar så mycket som att grilla. Vare sig det är elgrill, kolgrill eller gasol. Vi som bor på balkong har inte så mycket val än att använda elgrill, men på landet kör vi kol och hos svärfar gasol. Hemma hos oss är det maken som står för grillandet. Ja, han står väl för det mesta av matlagandet, period. :P Men några goda tips kan jag väl alltid komma med. Det är oftast jag som har hand om grönsaksdetaljen och tillbehören. 

Några måsten på grillen: 
☺ kött av något slag som legat i marinad några timmar
☺ marinerade champinjoner
☺ halloumiost
☺ grillad färkspotatis

Tillbehör:
☺ senap- och pepparrotsås. Blanda riven färsk pepparrot med dijonsenap. Superdupergott till grillat. Men det förutsätter att man gillar pepparrot. 
☺ bearnaisesås, gärna kall, en klassiker. 
☺ rotfrukter i ugn är alltid gott.
☺ tzatziki. 

Jag måste tipsa om tre saker som gör marinaden ännu godare, speciellt om man gillar det lite rökigare smakerna. 1. Tabasco med Chipotlesmak. Chipotle är torkad rökt chili, men inte direkt starkt. 2. Felix BBQ sauce sweet & smokey, perfekt i hamburgersmeten eller marinaden. 3. Santa Maria BBQ & Grill Mesquitekrydda

Fler inlägg om grilltider hittar du här.

3 kommentarer :

 1. Krångligt men låter rätt gott :)

  SvaraRadera
 2. Så smarrigt!! Kul å läsa vad andra grillar =)

  SvaraRadera
 3. Mmmmmmmmm, den där Tabasco Chopotle måste jag testa o sen är guben en älskare av pepparrot, så det ska vi också testa;))
  Kul med lite nya smaker;)
  kramizzzzz

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!