24 juli 2011

Me likes Ikea

Idag kom vi äntligen iväg till Ikea för att köpa ny säng. Den vi har haft är för det första 140 cm bred. Har förvisoo funkat storleksmässigt so far, men ljudmässigt?! No f-ing way. Det är en omgjord vattensängsstomme, så för det första var den 220 cm lång. Och det är LÅNGT! Dessutom så låg madrassen och vilade på plank bara. Gissa hur trä mot trä låter när man försöker ninja sig upp på morgonen utan att för den skull väcka resten av familjen som sussar sött? Som om en halv elefanthjord är ute och promenrar i sovrummet vill jag lova... :P Och ja, två vuxna, två barn och en vovve gör att 140 cm bred säng blir liiite litet i längden... 

Vi hade kollat ut det vi ville ha innan vi åkte, men väl på Ikea så hittade vi en billigare huvudände och sparade därmed 700 kr. Najs prajs på snygg och enkel huvudände med andra ord. :) Men som vanligt på ikea så åker både det ena och det andra ner i kassen... Kom hem med badrumsmatta, ny toalettsits, knoppar till köksluckor, tevebänk till sonens rum, en ny lampa till honom och värmeljus (haha, vem kan gå på Ikea utan att komma hem med värmeljus?!) samt lite annat smått och gott. Jorå, men ändå blev det inte dyrare än vad vi räknat på! Det är bra jobbat tycker jag. :) 

Dock så missförstod jag och maken varandra så han plockade bara på sig ett paket sängben om fyra ben. Så vi måste nog ta och köpa ett paket till... Just nu står sängarna på en trave böcker och en trave plankor. Tur i oturen så ska vi nog till Uppsala igen för att träffa en gammal jobbarkompis till maken som jag har haft mail/facebook-kontakt med i flera år utan att ha träffat. Hon fick en dotter några veckor efter oss så det ska verkligen bli jätteroligt att äntligen få träffa henne! :) 

Sedan fick vi äntligen träffa lille Hugo som kom till världen exakt 6 veckor efter dottern. Lite kul är att han är ungefär lika stor som henne... :P De kommer nog leka bra tillsammans när de blir större. :) 

1 kommentar :

  1. Härligt med nya möbler o nice med en ny säng där hela familjen får plats;)) sen kan jag tänka mig att det blir bättre när alla sängbenen är på plats tihi;))
    kramizzzzz

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!