30 jan. 2012

Det här med sömn, alltså

Det är ju ett välkänt faktum att småbarnsföräldrars sömn är rätt störd, pga ja, de små barnen. Jag har skattat mig lycklig över att ha barn som sovit bra på nätterna. Man har liksom vaknat relativt utsövd varje morgon. Visst, man kan ju alltid sova bättre, längre osv, men det har ändå varit nog. Och visst, de har varit morgonpigga, men det har ändå varit okej för de har sovit hela natten från åttatiden dagen innan.

I natt var inte en sådan skön och lugn natt. Storebror kom in vid tolvtiden, började genast härja. Jag vet, man kan inte bråka på honom för saker han gör i sömnen, men det hade varit okej om han hade legat still och sovit och inte sparkats och haft sig på pappan och lillasyster som även hon låg i vår säng. Denna lilla donna tyckte ju att det var jättebra att somna tidigt för att sedan vakna en sväng innan vi gick och la oss för att få sig en slurk mat och ett blöjbyte. Hon somnade om gott i sin säng. Skönt tänkte jag, som har haft henne på min kudde de senaste nätterna (världens bästa preventivmedel, btw).

Jag hör ju till dem som tycker att det är rätt mysigt att samsova. Jag håller fortfarande fast vid att det mysigaste sättet att vakna är att få en blöt bebispuss på kinden. Men att bli väckt av hårda små tår i magen, eller knubbiga bebishänder som får tag i mitt stackars hår, eller slår mig i ögonen är inte lika roligt. Speciellt inte om det inte går att vända på sagda söta bebis och få henne att somna om bums. Nej, i natt tyckte lillasyster att det var en bra idé att snurra runt, sparkas, klättras och krypas i sängen. Efter en timme av mysande, muttrande och morrande gav jag upp och testade med välling. Hon hade ju trots allt inte fått någon på kvällen, utan hon hade nöjt sig med bröstet (redan där borde jag ha börjat ana oråd). Vällingen slank i och jag började hoppas på att hon skulle somna om. Det tog väl en halvtimme innan hon kom till ro. Bara för att bli väckt av en storebror som lägger sig tvärs över sängen med fötterna på henne. Suck.

Både pappan och mamman är i dag rätt slut som artister. Som det verkar just nu är barnen inte alls medtagna av nattens bravader utan är lika söta och pigga som vanligt. *morr*

1 kommentar :

  1. Vilken natt, förstår att det kommer att gå åt några extra koppar kaffe;))

    Hoppas nu att natten som kommer blir lite lugnare, det är ju trots allt ganska så skönt att få sova;))

    Kramizzzzz på dig;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!