22 jan. 2012

En ny passion

Jag har upptäckt pusslandets rogivande egenskaper. Vet att jag gillade att pussla när jag var liten, men har liksom inte riktigt hittat tillbaka till det förrän i julas då jag försökte rädda ungarnas kusiners pussel från förra julen från sonens ivriga försök till att hjälpa till. :) Det gick så där va... Men jag blev biten. Höhö, no pun intended.

Glad i hågen införskaffade jag ett sådant Wasgij?-pussel på 1000 bitar. Läs mer om just det pusslet här. Igår när vi ändå skulle ut och åka här hos svärfar så åkte vi förbi barnens hus för att köpa ett till pussel samt en pusselmatta så man lätt kan pussla och sedan städa bort det när man inte pusslar. Det tar ju ändå rätt mycket plats och är konstant utsatt för hjälp-försök från sonen. Dessvärre är det inte så mycket till hjälp när han håller på... Så vi har köpt egna pussel till honom, och han gillar också att pussla. :) Så här såg det ut här hos svärfar igår kväll.

Vi satt hela familjen och pusslade, vissa mer framgångsrika än andra... Maken gav upp för han inte hittade någon logik i det hela. Även detta pussel var ju ett mystery-pussel och med andra ord så vet man inte hur det kommer att se ut... Det är ju det som är själva grejen anser jag. En utmaning, man kan inte jämföra biten med bilden på locket, liksom. 

Joråsåatt, sådana häftiga saker ägnar vi oss åt en lördagskväll i Vallvik. ;)

3 kommentarer :

 1. Pussel är roligt o avkopplande;) Vi har ett gammalt bridgebord från min käre far o det tar vi upp med jämna mellanrum o lägger pussel på;)

  Men det stora pusslet du har skaffat......jag skulle nog få lite krupp om jag inte kan checka av bilden på locket;)

  kramizzzz

  SvaraRadera
 2. Pussel är kanonkul! Pappa lägger mycket pussel, speciellt Wasgij, och jag passar alltid på att pussla lite när jag är hos honom. Hur funkar sån där matta? Kan man rulla ihop den utan att bitarna lossnar? I så fall skulle man ju våga sig på att ha ett pussel hemma också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo man har ett rör man lägger mot själva bitarna och så rullar man mattan runt det och fäster med spännband. Har inte testat den live ännu, men har hört att det ska funka bra. :) typ 149 kr på barnens hus

   Radera

Tack för din kommentar!