5 jan. 2012

Halvblod av Sofie Trinh Johansson

Bild lånad från Sofies blogg (klickbar)
Jag har varit tvungen att smälta boken lite. Började läsa den i lördags och var klar i tisdags. 663 sidor på typ fyra dar är väl inget? Men tänk då på att jag har två barn och dessutom haft nyårsfirande. :) Behöver jag säga att det var en page turner?

Boken handlar om 22-åriga Aveline Johansson som har levt väldigt beskyddad med ett hjärta skört som glas. Detta har gjort att hon är väldigt ensam och hänger sig hellre till karaktärerna i sina böcker än verkliga vänner. Plötsligt förändras livet och hon slungas in i en värld där hon knappt vet vad hon ska tro. På flykt tillsammans en man som är den enda som vet vem hon är och vad hon är.

Som vampyrälskare så slukade jag boken, men hade nog även ganska så höga förväntningar på den. Efter ungefär halva boken kom det välkända pirret i magtrakten och boken ändrade karaktär. Gränserna mellan gott och ont, kärlek och hat utsuddades och jag älskade det.

Det märks att det är en yngre författarinna som skrivit boken. Språket är modernt och livligt. Det är lätt att ta till sig karaktärerna och känna igen sig i Aveline (så fint namn, för övrigt) och även Billy. Jag lät mig sugas in i boken och fastnade där ett tag, och det är alltid ett bra betyg. Det var länge sedan  jag läste en bok som jag inte kunde lägga i från mig.

Man kan självklart jämföra denna bok med andra inom genren och även inom andra genrer, men jag tänker inte göra det. Den står så bra som den är. Halvblod har egna ben, stabilt planterade på marken. Enda nackdelen är att nästa bok inte kommer förrän till nästa vinter. Hur ska jag klara mig?

4 kommentarer :

 1. Hej!

  Jag känner precis som du . . . boken är kanónbra och jag läste ut den på vtå dagar :)
  Men att man skall vänta till näst vinter känns hemskt . . . hur skall man klara sig?
  Mvh/Fia

  SvaraRadera
 2. Helt klart en bok jag tänker läsa framöver! Tack för tipset!

  Ps, såg du att sofie länkade till dig i sin blogg? ;-)
  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 3. Fia, ja visst är det hemskt?! :P

  Anneli, ja! ♥ och på facebook! Länkkärlek när den är som bäst! :)

  SvaraRadera
 4. Ja det var snabbläst måste jag säga, den där boken ska jag rekommendera vår dotra tror jag bestämt;))

  kramizzzz

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!