19 mars 2011

Svärmors mozzarellapasta med kyckling

Vi blev bjudna på den här pastan för något år sedan och det var en av de godaste rätterna jag någonsin ätit. Min svärmor är en jäkel på att laga mat. Hon är en sådan som kan öppna kylskåpet och hitta på något med det som finns där, även om det är halvtomt. Maken har ärvt mycket av hennes matglädje (tur för mig... :P) och är den som oftast lagar mat hemma hos oss. Men iaf, vi fick receptet och provade det när vi skulle ha middagsgäster för något år sedan. Det gick så där kan vi säga... :P Osten lekte terminator istället för att smälta i grädden letade sig till sina ostbitar och blev en ny ostklump. Inte helt okej. Vi glömde dessutom helt av basilikan. Gott blev det ju i alla fall, men vi har inte provat receptet igen. Förrän idag. Och idag blev det jag som lagade maten. Åh tänk så gott det blev!

Det enda med min svärmor, och make för den delen, är att det där med recept är för fegisar. Eller noviser som jag. :P Jag lagar gärna maträtten efter recept första gången, sen kan jag laborera med det. Nu blev det alltså till att höfta lite och hoppas på det bästa.

Så här gör du:

1. Finhacka röd paprika, röd lök, chili och vitlök. Jag tog en halv stor paprika, en liten röd lök, en chilifrukt utan frön samt tre vitlöksklyftor. Kan nog ta lite mer av allt nästa gång. 
2. Fräs på lite lätt, sauteras lite lätt.
3. Häll på lite grädde så att det får kokas i hop, häll på allt eftersom. Det blev nog en drygt 3 dl vispgrädde innan det blev färdigt, spädde lite extra innan jag serverade då såsen tjocknade på sig bra. 
4. Ha i mozzarella i bitar och rör om konstant så att det smälter bra. Vi körde på en mozzarellaost, och var väldigt försiktiga när vi la i små, små bitar och lät lösas upp innan nästa fick joina. 
5. Krydda med cayenne och salt och peppar.
6. Hacka i en kruka färsk basilika.
7. Smaka av med pressad lime. Jag hade även i lite rivet limeskal. Gillar verkligen limesmaken i såsen. 
8. Häll allt över nykokt tagliatelle.
Servera med stekt kyckling eller liknande och stapla över pastan. Jag stekte kycklingfiléer i smör, saltad och pepprad, och sedan fick den åka in i ugnen på låg värme tills resten av maten var klar. Jag rev även lite mer limezest över pastan och kycklingen innan jag serverade. 

För att vara mitt första försök är jag minsann väldigt nöjd. :) Rätten funkar även som matlåda så gör så att det räcker! :P 

1 kommentar :

Tack för din kommentar!