Det enda med min svärmor, och make för den delen, är att det där med recept är för fegisar. Eller noviser som jag. :P Jag lagar gärna maträtten efter recept första gången, sen kan jag laborera med det. Nu blev det alltså till att höfta lite och hoppas på det bästa.
Så här gör du:
1. Finhacka röd paprika, röd lök, chili och vitlök. Jag tog en halv stor paprika, en liten röd lök, en chilifrukt utan frön samt tre vitlöksklyftor. Kan nog ta lite mer av allt nästa gång.
2. Fräs på lite lätt, sauteras lite lätt.
3. Häll på lite grädde så att det får kokas i hop, häll på allt eftersom. Det blev nog en drygt 3 dl vispgrädde innan det blev färdigt, spädde lite extra innan jag serverade då såsen tjocknade på sig bra.
4. Ha i mozzarella i bitar och rör om konstant så att det smälter bra. Vi körde på en mozzarellaost, och var väldigt försiktiga när vi la i små, små bitar och lät lösas upp innan nästa fick joina.
5. Krydda med cayenne och salt och peppar.
6. Hacka i en kruka färsk basilika.
7. Smaka av med pressad lime. Jag hade även i lite rivet limeskal. Gillar verkligen limesmaken i såsen.
8. Häll allt över nykokt tagliatelle.
Servera med stekt kyckling eller liknande och stapla över pastan. Jag stekte kycklingfiléer i smör, saltad och pepprad, och sedan fick den åka in i ugnen på låg värme tills resten av maten var klar. Jag rev även lite mer limezest över pastan och kycklingen innan jag serverade.
För att vara mitt första försök är jag minsann väldigt nöjd. :) Rätten funkar även som matlåda så gör så att det räcker! :P
Ser såå gott ut/Kram Kram
SvaraRadera