8 juni 2011

Veckans Rubrik - Mina favoritsommardrinkar

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Sommardrinkar

Det är väl ingen sommar utan alkohol? :P Jodå, man kan ha kul utan alkohol, men det är ju dumt att chansa. :P Just nu blir det dock inte så mycket alkohol för mig. Bara det udda halvglaset vin som jag kan smutta på i några timmar. Man har ju faktiskt kommit fram till att mammor som ammar faktiskt kan dricka ett till två glas vin en till två gånger i veckan utan att det skadar barnet. Så inga moralpredikningar, tack...
En drink som är ett måste (när jag inte är gravid eller ammar) är Dry Martini. Så supergod! Det går liksom inte att ha en sommar utan den. :P

En annan favorit är GT, gin och tonic, men på sommaren brukar jag twista till den lite med en skvätt cranberryjuice och limeklyfta istället för citron. Så gott och somrigt. :)

Sedan är ju Martini Bianco med sprite en klassiker eller ett bål på vitt vin, frutksoda och favoritsommarfrukterna. Ett tips är att använda frysta bär så håller sig bålet kallt också. :)

Men sommarfavoriten som jag längtar efter just nu är Bacardi Razz, vaniljvodka och sprite. Vet inte vad den heter, men god är den! Vill man inte blanda drinkar själva finns det goda färdigblandade alternativ, tex Bacardi Breezer och Cube.

Fler sommarfavoriter hittar ni här.

5 kommentarer :

 1. Man blir ju faktiskt riktigt törstig av att läsa om alla goa drinkar;))

  kramizzzzz

  SvaraRadera
 2. SV: ja du gumman, när du kommer upp i "tant Guns" ålder då kanske smaken har ändrats hihihi, faktum är att det är en lite speciell smak, bland mina vänner är jag faktiskt ganska så ensam om att gilla den;))
  kramizzzzz

  SvaraRadera
 3. Jo kallt vatten duger alltid :D

  SvaraRadera
 4. Mmm låter gott dom där drinkarna. Jag en Dry martini va längesen mm!!

  SvaraRadera
 5. Det finns många goda drinkar, men dry martini har nog aldrig varit en favorit. Jag gillar sött. Kan tipsa om min absoluta favorit. Du köper en flaska som heter pipino som finns på systemet, billig är den men har hög alkoholhalt ;)

  Smaken är annanas på den och du häller i lite minder än hälften av det i ett glas och sedan alkholfri cider.,....när jag bjuder på den drinken slår det aldrig fel. Alla älskar den :D

  Karm på dig

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!