24 sep. 2011

How do you like them apples?

En av de bästa sakerna med landet är att vi har en massa goda äpplen. Äpplen kan man ju som bekant göra en hel del med. :P
Den här gången blev det äppeldricka och äppelpaj (baserat på rabarberpajsreceptet). Äppeldrickereceptet kommer från makens mormor och det blir så sjukt gott! Visst, det tar ett par dagar att göra, men det är verkligen försvinnande gott. :)

Gör så här:
Hacka upp valfri mängd äpplen i tunna bitar, och lägg i ett stort kärl (tänk jättemegastort :P), de behöver inte rensas då de kommer silas bort senare. Fyll på med 1 liter kokande vatten per kilo äpple. När detta är klart tillsätts 1 tsk vinsyra och 1 tsk natrium bensoat per 5 kg äpplen. Låt sedan detta stå kallt och övertäckt i minst två dygn. Häll av vätskan i lämplig flaska (vi kör på tillbringare först, sockrar och häller sedan över i petflaskor) och smaka av med socker, ca 1-2 dl/ liter. Drycken späs med lite vatten innan servering. Kan med fördel förvaras i frysen i petflaska. :)

Försökte få ett par bra bilder på ungarna också, men det blev bara denna på de båda tillsammans. :) Men den är verkligen inte fy skam. Lillasyster blir faktiskt 4 månader idag. :) Tänk vad tiden går, va?

1 kommentar :

  1. Hihihi, ingen fara på taket;))

    Om du inte hann läsa kommentaren så kan jag bara berätta att jag också gjort äppeldricka, men tycker att den är lite stark o skvättar jag i lite vatten så blir den nästan svag, hrmpfh;))
    kramizzzzz

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!