Hittade receptet via Mia som i sin tur hämtat det från Vita verandan. Nu blev inte min kaka så vacker, och definitivt inte bildvärdig, så ni får helt enkelt baka själva och se hur den ser ut.... :P Så sjukt god alltså.
Kanelkaka
7 dl mjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk
1 ägg
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke tillsätt smöret, mjölken och ägget och vispa ihop till en smet. Häll i en smord och bröad form (jag använde mig av en ca 30x40cm stor gratängform).
Koka ihop:
200 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
6 tsk kanel
Fördela kanelblandingen över kakan och grädda sedan i 200 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!