28 nov. 2011

Fyrishovsbadet

Äntligen var det dags för den gemensamma utflykten med Fam Sköldqvist-Edler till Fyrishovsbadet. Vi har länge pratat om att ta barnen till badhuset här i Rimbo, men det har liksom inte blivit av, och nu kände vi för att slå på stort och begav oss alltså till Fyrishov i Uppsala. Båda barnens första bad i ett badhus! Storebror har haft lite svårt att förstå att man kan bada inomhus i något annat än badkaret. Bada är ju något man gör i sjön eller i plaskpool hos farfar.
Lillasyster var något skeptisk i början och storebror lite rädd eftersom han inte bottnade. Men efter lunch (och en lur för lillasyster) så var båda totalt orädda. :) Lillayster försökte simma själv, storebror hoppade hejvilt och mamman hoppade till och med från femman i hopptornet. Något som hon aldrig nånsin kommer göra om. För x antal år sedan var femman vardagsmat för denna dare devil till mamma. Men uppenbarligen har åldern tagit ur sin rätt för det var bland det läskigaste jag gjort. :P Och inte en sådan, shit vilken rush-läskighet utan snarare rädsla-för-sitt-liv-läskighet. Men vattenrutchen var en höjdare för hela familjen, frånsett lillasyster som snällt fick vänta i bassängen nedanför med den föräldern som inte åkte rutchkana med storebror eller själv för den delen.

Dagen slutade med ett stopp på Max, och jag fick återigen känna att, nje jag tycker nog att Burger King är godast och Max har inte Sveriges godaste burgare. Men, det är min personliga smak. Jag föredrar till och med Donken före Max. (slå mig inte... och nej jag har inte ätit Max norr om Dalälven, jag har hört att det finns de som säger att de här i Stockholmstrakten inte kan jämföras med "the real deal" in the great north.) Vi var möra hela familjen när vi kom hem, vill jag lova :)

1 kommentar :

  1. Förstår din känsla när du kastar dig ut från 5:an, själv hade jag nog svimmat på vägen ner;))
    kramizzzzz

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!