2 juli 2012

Eld av Mats Strandberg och Sara bergmark Elfgren

"De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan."

Jag "råkade" få med mig Eld hem från bokhandeln när vi var i stan och shoppade förra veckan. Jag läste ut den på knappt två dagar. Vädret var ju så där halvkul så det fanns inte så mycket annat att göra än att sitta inne och uggla. Då kan man ju lika gärna sitta och uggla över en bok med en kopp kaffe. ;)

Vi får lära känna de utvalda närmare, medan de tacklar gymnasiet, en ny sektliknande rörelse, sina krafter, Rådet och det allmänna tonårslivet med allt vad det innebär. Boken är liksom sin föregångare mycket välskriven med ett bra flyt och svår att lägga i från sig. Man engagerar sig i dessa fem tjejer och känner med dem alla, fast på olika sätt.

Ja, jag längtar till nästa del... ;)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!