5 aug. 2012

Bland research och författardrömmar

Helgen har upptagits av mitt skrivande. Känner mig mäkta osocial, men känner att jag inte direkt har något annat val än att följa min musa. Så jag har googlat och grejat, försökt hitta på passande namn till de nya karaktärer som flyttat in i mitt huvud samt börjat titta på 1800-talshistoria över lag. Väldigt intressant. Visste ni till exempel att Norrtälje var en av de populäraste badorterna runt Östersjön på 1800-talet? Tydligen hade vi väldigt välgörande lerbad i stan. Så jag har en tanke om att förlägga min andra story (den om Ewan [eller Edvin tror jag det blir] och Annabell) i Norrtälje istället för Gretna Green. Det krävs lite omarbetning, nya efternamn och sådär, men jag tror att det kan gå vägen.

Tror att jag behöver ta mig en tur till biblioteket någon dag för att låna hem lite historieböcker och annan inspirationshöjande litteratur. Det riktigt kliar i fingrarna och det går faktiskt framåt i skrivandet. :) Det är alltid bra. Sen om det blir klart och inskickat till förlag någon gång, det återstår att se. Drömmen och viljan finns där i alla fall. :)

I alla fall, så när jag googlade omkring där på namn kom jag in på Maria Gripe och tänkte på hennes bokserie "Skuggserien". Kollade runt i persongalleriet för att hitta lite namninspiration, och kom då att tänka på tv-serien som kom i slutet av 80-talet som jag vet att jag såg då och tyckte var riktigt bra. "Flickan vid stenbänken" hette den. Såg på Wikipedia att den sänts även 2001 och insåg att då borde den finnas på dvd. Google is you friend, my friends. Discshop hade den, och klicketeklick och den är på väg hem till mig. 59 pissetassar för en dubbdvd är ju inget att bråka om.

3 kommentarer :

 1. Så spännande & intressant...
  När jag visste inte att Norrtälje var en av de populäraste badorterna runt Östersjön på 1800-talet.
  Ha en Skön Söndag/Kram Kram

  SvaraRadera
 2. Å va kul med en bok som utspelar sig på hemmaplan! Nu under sommaren har de väl (gratis?) stadsvandringar i Norrtan, kanske vore nåt? När vi gifte oss i rådhuset fick vi höra en del om stadens historia, väldigt intressant faktiskt. Och runt om finns det säkert många spännande platser, slott och herrgårdar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har de säkert, jag funderade på att hänga på någon någongång faktiskt. Vi gifte oss också i rådhuset, men jag tror inte att vår vigselförättare sa något om stadshistorian. ;) Vår "stuga" är ju från 1849 om jag inte missminner mig, så det är lite sådan miljö jag är ute efter. Samt så klart lite överklass och socitet.

   Radera

Tack för din kommentar!