2 aug. 2013

Torka aldrig tårar utan handskar: 2 Sjukdomen

När jag genom buzzador fick prova på Storytel så var det knappt någon tvekan om att jag skulle välja Torka aldrig tårar 2. När jag läste ettan så hörde jag hela tiden Jonas Gardells röst i huvudet när jag läste och saknade hans berättarröst i tv-serien, men nu äntligen fick jag höra hans härliga stämma. Och det gjorde verkligen boken ännu bättre. Jag har länge varit fan av Gardell och gillar hans sätt att berätta, så naket, ärligt och vackert. Jag gillar även hans stand-up grejer och såg tex både På besök i mellanmjölkens land och Livet live.

Vi fortsätter följa vännerna och pojkvännerna från första boken. Genom glädje, sorg och kärlek. Det är så lätt att ryckas med i känslorna som boken förmedlar. Vara arg, rädd, kär, glad, frustrerad och ledsen. Jag beundrar verkligen Gardells berättarkonst och har alltid gillat hans symbolspråk, de små sakerna som kommer igen, tillbakablickarna, vanor som karaktärerna har haft sedan de var små som fortfarande följer med. Att skriva sitt namn i imman på glaset och sedan se det försvinna. Ett flottigt handavtryck på en nyputsad fönsterruta. Så förtvivlande lätt sådana spår försvinner. Så kort tid människan finns på jorden, och sedan finns nästan inga spår kvar...

Återigen ett mästerverk och jag ser fram emot trean!

Någon dag ska jag ta mig tiden att även läsa Jenny, som jag köpte för så länge sedan, men ännu inte kommit mig för att läsa.

1 kommentar :

  1. Gillar oxå honom....
    Håller med dig han är så "naken" på nå vis/Kramar Annmi

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!