28 apr. 2011

Vill vinna!



Jag tävlar hos Helenas smyckens blogg om ett personligt namnsmycke från Helenas smycken

Att vakna till fasanskrik och annat fågelkvitter

Vi har en fasantupp som bor på ängen nedanför oss. Är det parningstid nu? Stackarn verkar i alla fall väldigt ensam och övergiven och skriker mest hela tiden.

Kvalitén suger då jag försökte zooma in lite fint med mobilkameran, men man ser ju iaf vad det föreställer... :P 
Visst har det sin charm att bli väckt av fågelkvitter på morgonen (fasanskrik undanbeder jag mig, dock... :P)? Det är lite somrigt på något sätt, eller iaf vårligt.

Det har även sin charm att bli väckt av sonen som leker med sina, för honom, nya leksaker han fått från kollegan, kommer in till oss med en motorcykel i handen med ett glatt "cykel!" och kryper ner hos oss med motorcykeln mot kinden och somnar om... :P

27 apr. 2011

Lakritskladdkaka

Kan säga att det var bland det godaste jag har bakat! Kollegan hittade receptet för ett tag sedan och uppmanade mig att baka. Jag tyckte, fixa lakritspulver så bakar jag. Förra veckan kom hon med en påse pulver och igår fick jag tid att baka! :) Jag var lite orolig att lakritsen skulle ta överhanden, men det var verkligen perfekt avvägd mängd. Kunde kanske tagit någon matsked till till och med. Gillar du lakrits och kladdkaka så tycker jag att du ska testa! :P Lakritspulvret köptes på Panduro, annars finns det att beställa från nätet.

25 apr. 2011

Hobbit-fötter på rymmen

Be afraid, be very afraid... 

Som ni kan se så har mina anklar sagt i princip adjöken och detta är ändå på förmiddagen... Tog mig en runda i det halvvåta gräset här hos svärfar för att försöka fånga in ett stycke tvååring iförd endast blöja och t-shirt.


Idag, måndag, är jag glad för...

Vi har det skönt här uppe hos svärfar, men idag bär det av hemåt. Det har varit sommarvärme och man kan nästan undra om våren helt enkelt hoppades över... :P Sonen vill vara ute mest hela tiden och blir jättesur om man föreslår att man kanske kan vara inne någon minut eller två. Nya vårskor och kepa har införskaffats så nu är han redo att möta värmen. :)

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ v 37 och 8 arbetsdagar kvar
♥ det fina vädret
♥ lånet av svågerns systemkamera
♥ sonens fullkomliga explosion av ord och långa meningar. Visst, det är inte alltid man förstår vad han säger, men det är roligt att höra på när han håller sina tal. :)
♥ inköpet av Bönans åka-hem-från-bb-outfit
♥ mina kära läsare, även om ni är få, som kommenterar så glatt! :)

Vad är du glad för en solig måndag som denna? Skriv en lista du med och kommentera gärna så jag kan kika in hos dig. Glöm inte att kika in hos Jennyn, måndagslistans grundare, också! :)

23 apr. 2011

Man kan ha väldans kul med en kamera...

Att vädret har varit superfint idag gör ju inte saken sämre. Sonen har velat vara ute mest hela tiden så jag och maken har jagat honom med kameran. Han tycker nog inte det är lika kul att ställa upp på bildtagning längre, men det struntar jag i. :P Maken är mer för att ta många bilder snabbt (vilket kanske resulterar i tio suddiga bilder och två jättefina), medan jag hellre väljer mina tillfällen och motiv.

Det är en jäklarns skillnad på hur bilderna bli om man jämför en systemkamera med vår lilla kompakta i alla fall. Det visste jag redan så klart, och nu vill jag ha en egen ännu mer. :P

22 apr. 2011

Lånad leksak...

Nu ska här fotas och testas. Ska bli kul att se hur mycket man kommer ihåg från fotokurserna jag gick på gymnasiet. Gick ju faktiskt media, jag... Det kan man inte tro... :P Eller?

21 apr. 2011

Äntligen! :)


Ja, det är inte lätt att ta kort på sig själv och visa upp hela outfitten, men ni får ha lite fantasi. Dock har jag inte ballerinaskorna på mig, utan mina pumps med låg kilklack jag fyndade i slutet av förra sommaren. Tyvärr är jag lite småsvullen så de åkte av efter bilden och ballerinaskrona på. :P

20 apr. 2011

Just my luck...

Hade tänkt att inviga ballerinasko-säsongen idag. Men tji fick jag. Möttes av regntunga skyar och ett lätt duggregn när jag stack ut näsan i morse. Typiskt. Ungefär som när man har glömt paraplyet hemma, tror att man ska klara sig för solen skiner, men efter någon timme spöregnar det. Idag hade jag förvisso paraplyet med mig, men inga bara fötter i ballerinasko och kjol.

Jaja, får fira på något sätt att det bara är 30 dagar till BF idag i alla fall och jag är rätt säker på att jag innan det datumet är tvåbarnsmor.

18 apr. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Ja tänk, ännu en vecka har förflutit. Och nog går det lite fortare nu. Bara tre veckor kvar att jobba, och två av dem är korta veckor. Inte helt fel! :) Den här veckan jobbar jag dessutom halvdag på torsdag och slutar två idag, så den är extra kort! I helgen bär det av upp till svärfar för att fira påsk. Ska ta extra mycket hand om honom nu då han låg på sjukhuset förra veckan och är sjukskriven. Undrar om det går att få honom att ta det lugnt? :P

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ v 36 och BM-besök idag.
♥ våren! :) var minsann tio plus i morse redan!
♥ sköna helgen vi hade. Mycket utomhuslek. :)
♥ sonens framsteg. Han visar upp nya talanger varje dag! I helgen visade han prov på sitt låtsatsätande- och drickande. Smackade högljutt och höll upp en näve stenar till munnen, men stoppade inte in dem som han brukar. :)
♥ långledigt är aldrig fel!

Vad är du glad för en härlig måndag som denna? Skiv en lista du med och häng på måndagspeppningen! :) Kommentera gärna så jag kan kika in hos dig! Glöm inte att även hälsa på hos måndagslistans grundare, Jenny!

16 apr. 2011

Ett foto i timmen - lördag 16 april

Ett foto i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Credit: Shabby Princess' kit Promise Collection
Credit: Pixelilys Designs' kit Rumah Kita
Credit: Delicious Scraps'  Kit Nostalgia och Blissful
En relativt händelserik dag idag. Fick hem vaggan och babyskyddet. Vi beställde det i god tid den här gången, då det blev så försenat sist. Och då kom det så klart direkt. :P Det är skönt att ha det hemma i alla fall. :) Fler bilder från dagen finns som vanligt på bilddagboken.

Fler bidrag hittar du här.

15 apr. 2011

Nostalgifredag

Nej, det är ingen låt idag.

Året var 1995 och jag upptäckte Mr Darcy. Förälskelsen var ett faktum efter första avsnittet av BBC miniserie Pride & Prejudice med Colin Firth i rollen som Mr Darcy.







Är fortfarande rätt svag för Mr Darcy, även om Captain Wentworth har fångat mitt intresse nu på senare år. :P 

Lika?

Fick en kommentar på min fina modellbild av en vän som tyckte att jag är lik Jane Austen på den... jag vet inte jag... Vad tycker ni?


På något sätt får jag ju ta det som en komplimang, tror jag. :P Gillar ju hennes stil... :) Tror minsann att det är dags att läsa om Pride & Prejudice... Eller Persuasion kanske... :P

11 apr. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Så var det måndag igen då! :) Har haft en skön helg i Vallvik/Söderhamn och känner mig något mer utvilad. Även om det kanske inte blev så mycket sovmorgon som man hade hoppats på... :P "Kom, mamma!" och så tändes lampan och jag fick knappt klä på mig igår morse, trots att farfarn var vaken... Klockan var väl en sisådär halv sju på söndagsmorgonen. :P Men jag hade inte hjärta att säga nej.

Idag, måndag, är jag glad för... 
♥ v 35!
♥ fina sommarkläderna sonen fick från farmorn som varit i Thailand sen sist vi sågs. :)
♥ alla nya ord som bubblar ur sonens mun. Senast i morse så gick han till hundens matskål, lade i sin halva macka och sa "Tack, tack, vovve!" vilket betyder varsågod, vovve. Nu övar vi på att säga varsågod! :) (Läs mer om framstegen i sonens egen blogg.)
♥ det är mindre än en månad kvar att jobba! :) Längtar så efter Bönan nu!
♥ nästan all snö är borta nu! :)
♥ såg en padda igår, det måste vara ett tecken att våren typ är här! :D

Vad är du glad för en solig måndag som denna? Skriv en lista du med och kommentera så kikar jag in hos dig! Glöm inte att titta in hos Jennyn som skapade denna härliga måndagstradition! :)

10 apr. 2011

Ett foto i timmen - söndag 10 april

Så var det dags för ett foto i timmen igen. Det gick lite bättre den här gången. :P Så här såg vår dag ut :)


Middagen blev jättesmarrig! Läs receptet här. Jag har dock modifierat det rätt rejält, men det är gott som original också. Vill du läsa mer om bilderna, klicka in dig på bilddagboken så finns där fler bilder och bildtexter. :)

8 apr. 2011

Nostalgifredag

Here we go again. Alice Cooper's Poison idag. :) Den sjöngs flitigt på Down Under när det fanns och det var kareoke varje tordagskväll. :) Det var tider det.




Undertecknad sjöng helt ärligt en hel del Britney när det begav sig...

4 apr. 2011

En bild i timmen - lördag 2 april

Jag gjorde ett tappert försök med En bild i timmen i lördags. Eftersom vi var på vift så gick det så där... Men här är iaf några bilder från lördagen...


Sonen tyckte det var morgon redan innan sex... Jag somnade om och maken gick upp istället... :P Fick sova till nio sen var det bara att göra sig i ordning för färden in till storstaden och modellfotografering. Sonen tyckte det var väldans spännande att åka tunnelbana, speciellt rösten som ropade upp stationerna. Sedan följde några timmar på Model House, vilka var rätt så långtråkiga för en liten pöjk, men en fin bild på mammsen kom med hem iaf. Vi käkade på Burger King och sedan bar det äntligen av hemåt igen. :) Mys med teve och popcorn på kvällen innan vi alla däckade rätt tidigt.

Nästa gång ska jag försöka göra det mer seriöst. Och verkligen ha ett klockslag att gå efter, plus kanske låta någon annan fota också. Det är ju en kul grej faktiskt. :)

Att han pratar med brittisk dialekt gör inte saken sämre...



I'm a sucker for the British...

(klicka här om videon inte vill funka... )

Idag, måndag, är jag glad för...

Möjligen går veckorna lite snabbare nu, eller så beror det på att vi har haft fullt upp även på helgerna. :P Förra helgen var det dop, den här helgen var det modellfotografering i lördags och födelsedagskalas igår. I helgen åker vi upp till svärfar och hälsar på lite. Har ju inte träffat den delen av släkten sedan i julas. Känns som en halv evighet sedan.

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ v 34 och BM-besök idag!
♥ facelift i bloggen är aldrig fel! känner mig lite piggare nu med våriga blommor och färger! :)
♥ fina magen och jag blev förevigade på fint studiofoto även om själva upplevelsen inte riktigt var vad jag tänkt mig.
♥ kalas för tvååringen Erik igår. Kul att träffa folk man inte träffar så ofta! :)
♥ det milda vädret. Snart är snön ett minne blott.
♥ liten getaway till Söderhamn i helgen. Förhoppningsvis gör miljöombytet underverk. Även om maken ska byta bromsbelägg hela lördagen. :) Ser fram emot att träffa släkten iaf. :)

Vad är du glad för en mulen måndag som denna? En måndagslista piggar upp, jag lovar! Häng på vet ja! :) Glöm inte att kika in hos grundaren Jenny och lämna ett spår här så jag kan läsa din!

Facelift

När jag väl börjat kan jag liksom inte sluta... Så det blev ett facelift även i denna blogg. :P Kika in i Bönans blogg också, som fick make over igår. :P Sonens blogg står näst på tur, fast där blir det nog "bara" en ny header, för jag gillar verkligen den bakgrunden. :P Är dock lite putt över att färgändringen jag gjort på alla rubriker inte vill funka idag, det funkade igår... jaja den kanske hoppar igång.

Ni har väl inte missat att jag har en designblogg med gratis bakgrunder för just blogspot-bloggar? Klicka på bannern nedan! :)




Jakeline likes to scrap

2 apr. 2011

Modellfotograferingen

Är faktiskt ärligt lite besviken. Jag borde förstås ha fattat det från början, men jag trodde att man skulle få en bild i handen och resten på cd. Nej, det ingick en bild i presenkortet. Så jag drog ju med mig karl och barn helt i onödan. Att köpa extra bilder var snordyrt och extra dyrt om det skulle vara fler än en på dessa bilder. Så det kostade helt enkelt mer än vad det smakade. Visst, jag fick med mig en jättefin bild på mig med mig hem, och sminkningen var fin, men en irri man och rastlös son hade jag gärna kunnat vara utan och tagit en egodag istället. Det är lätt att vara efterklok.

Men jag är ju rätt fin i alla fall. 
Förra modellfotograferingen i London 2000. 

1 apr. 2011

Nostalgifredag

japp. Det har vi idag. :) Kanske blir det ett stående inlägg i bloggen, jag vet inte. Men idag är låten iaf Richard Marx's Right here waiting. Den tar mig tillbaka till högstadiet... :P