30 juni 2011

Lite egentid...

I tisdags var jag och klippte mig. Så skönt, fastän jag tycker att frisören kanske var lite feg och egentligen bara toppade, trots att jag uttryckligen sa att jag ville korta av det rejält och klippa upp det ordentligt. Det är inte helt lätt när man går till en ny frisör heller. Men det blev fint ändå och hon tog verkligen fram lockarna i mitt hår. Maken undrade om hon gett mig en elektrisk chock när jag joinade honom hos g-morföräldrarna. Haha, sa jag. :P Igår fick även håret en ny färg. Så skönt! :) Man känner sig verkligen så mycket piggare och fräschare helt plötsligt.

Det var skönt att faktiskt vara helt själv för ett tag. Har inte varit borta från lillfröken längre än någon kvart förut, nu blev det nästan en hel timme för mig själv. Välbehövligt. :) Fick även tag i en amningsvänlig klänning för en hundring. Visst, den är något lång då jag måste köpa large nuförtiden, men jag kan lägga upp den och ha skärpet högre upp än öglorna.

Det känns egentligen lite dumt att köpa kläder just nu, då jag vet att magen kommer försvinna liksom några fler kilon. Men något nytt måste man ju få unna sig. Det blev även ett vitt amningslinne, då jag glömt mitt hemma, ett puder och rött nagellack. :)

Jag har ju gått ner alla gravidkilon plus två extra, men magen ser fortfarande ut som om det ligger en typ 5 månaders bebis däri. :P Ska nog försöka komma ut på lite promenader nu när lillfröken blivit lite större, och sedan är det zumba som gäller, men iom att det är en hel del hopp i det så vill jag vänta till efter efterkontrollen. Det har ju blivit en hel del godsaker nu när man har "semester", glassar och goda ostar är farliga saker. :P Jag som inte fått äta dessertostar på ett tag fullkomligt svullar i brie, ädelost och marquis.

27 juni 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Så har maken äntligen ledigt. :) Så skönt! Fem veckor har vi tillsammans. Får se lite hur de ska spenderas, men just nu är vi i alla fall hos svärfar och njuter.

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ skruttan har hunnit bli en månad!
♥ långledigt för hela familjen!
♥ imorgon är det äntligen klippa-håret-dags! Ska bli skönt att bli av med lite ris... :P fast det är faktiskt förvånansvärt fint ändå.
♥ Fröken H och hennes N har äntligen fått tillökning! Grattis! :)
♥ mina härliga ungar och make. Vad skulle jag göra utan er?

Vad är du glad för en härlig måndag som denna? Häng med och skriv en lista du med! :) Kommentera gärna min så jag kan kika in hos dig! Och glöm inte att hälsa på grundaren Jenny!

26 juni 2011

Jag och ungarna

Vet ni hur svårt det är att ta en hyfsad bild med ett busfrö som envisas med att stoppa pekfingret i lillasysters öra?

Kul hade vi i alla fall... 

Midsommar

Credit: Numb BUMM's kit Daisy
Traditionsenligt åts det sill och potäter till lunch, innan vi gick ner till "brottarkojan" aka Vallviks Camping för dans kring stången och andra midsommarfestligheter. Jag och storebror dansade på en sväng men sedan fick han nog och vi joinade farfi och pappan. Lillasyster tyckte livet var lite trist och krävde krubb så jag tog med henne hem istället för att utsätta henne sol och mygg.

Kvällen bjöd på grillning och allmänt mys. En trevlig midsommar med andra ord. :)

23 juni 2011

Tassimo T20 - the first taste

Jag är som bekant en sk Buzzador. Jag testar produkter för att sedan berätta (buzza) om dem för mina vänner. Buzzador är en marknadsföringskanal där konsumenter delar med sig av sin ärliga uppfattning om produkter eller tjänster.

Denna gång ska jag testa Boschs Tassimo T20-bryggare. Det passade oss jättebra då vi ändå har funderat på att köpa en sådan maskin. Perfekt för de gångerna man bara vill ha en kopp kaffe, eller någon roligare variant. På detta sätt kunde vi få maskinen till rabatterat pris och även få olika smaker på köpet. Win-win-situation med andra ord.

Så fort jag hämtat ut paketet så bryggde jag och maken oss en varsin kopp Latte Macchiato. Maken är ju lite mer teknisk än jag, så han fick premiärtesta. En annan läste noga igenom instruktionsboken innan jag vågade mig på en testkopp. :P Det var inte så komplicerat, men man vill ju inte göra fel.

Det jag gillar så här efter två dagar med maskinen är att man lätt kan göra en kopp gott kaffe snabbt och med en hand. Det är väldigt smidigt med en liten dotter i hemmet som inte alltid är nöjd med att ligga still. Jag kommer helt klart att rekommendera den.

Vill du också bli en buzzador och testa produkter? Klicka här! :)

20 juni 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Åh vilket härligt väder vi haft! Ja, förutom helgen då... :P Helt perfekt att vara ledig nu i alla fall. Och snart blir det snart ledigt för hela familjen. Underbara fem veckor i år. :)

Idag, måndag, är jag glad för: 
Fina paketet som kom på posten idag! ♥
♥ maken jobbar bara den här veckan ut, sen är det semester i fem veckor! :)
♥ mina underbara barn
♥ min underbara make
♥ sommaren
♥ skruttan blir fyra veckor imorgon... helt sjukt vad tiden går fort
♥ på söndag börjar True Blood igen (om man följer i USA-takt alltså) Som jag har väntat! Nog dags att läsa om böckerna nu...
♥ mina fina läsare! ♥

Vad är du glad för en måndag som denna? Skriv en egen lista och kommentera gärna min så kikar jag in hos dig. Kika även in hos Jenny som skapade måndagslistan! :)

Tävlar

 Jag tävlar om fem ljuvliga och unika vinster från Tokfransar hos Agnes!
Tävla du med!

Tävlar

Jag tävlar om ett presentkort på 300:- från Fina Frön hos Agnes!
Tävla du med!

En bild i timmen - söndag 19 juni

En bild i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Credit: Mari Liess' kit Night Wish
 Vi hade en väldigt lugn helg denna helgen. Bara lite fikabesök på lördagskvällen. Rätt skönt faktiskt. :) Gårdagen var extra lugn då vädret var trist och inte riktigt bjöd in till utelek eller annat utomhusäventyr. Vågade oss ut på balkongen i alla fall, men det var kyligt.
Credit: Pixelily Designs' kit Shabat Lama
Det blev en hel del tv-tittande igår med andra ord. Men det är skönt att känna att man "får" stanna inne och bara slappa också. :) 

Fler bidrag hittar du här.

17 juni 2011

Liten & stor

Credit: Numb BUMM design's kit Blueberry Crush
Fick storebror att ställa upp på lite bilder med lillasyster. Han har ju sååå svårt att hålla fingrarna ifrån henne, oavsett om hon sover, äter eller är vaken. :P

16 juni 2011

Utmärkelse!

Jag har fått en utmärkelse av en av mina goa läsare, Gunsan! :) Man tackar! 

I utmärkelsen ingår det lite ansvar också. Nämligen: 


*Krama om den första person du träffar efter att du läst det här.

*Skriv en lista på tio bra saker om dig själv och sätt ut den på bloggen
*Skicka kramen vidare till tre vänner.

Den första jag träffade efter att ha läst om utmärkelsen av min lilla dotter, så hon fick en kram. Hon knorrade lite dock eftersom hon låg och sov, men jag är säker på att hon uppskattade det ändå! :P 

Tio saker jag är bra på är lite knepigare dock, men jag ska göra mitt bästa: 
1. ... jag är bra på att laga lasagne 
2. ... jag kokar väldans gott kaffe. 
3. ... att scrappa, men det har väl egentligen mest med designern som gjort kiten och mina söta ungar. :P 
4. ... stryka skjortor. Lite udda talang, men så är det. 
5. ... ta hand om blommor. Har relativt gröna fingrar faktiskt. 
6. ... att skriva. Har en hel drös med påbörjade noveller och längre historier på datorn. En del har tom letat sig ut på nätet... fråga och du får veta var. :P 
7. ... att dricka kaffe. Ofta och mycket. Gärna med skummad mjölk och kanel.
8. ... att ta kort. Kanske inte alltid så artistiska och vackra, men med mycket känsla och kärlek bakom dem. :P 
9. ... att vara mammaledig. Börjar verkligen få kläm på det igen och njuter av varje sekund med ungarna. :) 
10. ... att samla på mig recept på hög som jag aldrig testar. 

De tre jag vill ge en stor kram till är, Fru Eriksson, Linn och Fröken H som just nu går i väntans tider. 

13 juni 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Veckorna flyger fram nu när man är ledig och fast i en underbar bebisbubbla... Blir helt dagvill och är väldans upptagen av mig, nästan för upptagen för att blogga. Plus att minnet inte riktigt är vad det brukar vara. :P Jag kan tänka att jag ska göra något, och så en sekund senare så är det jag tänkte på som bortfluget. Lite jobbigt ibland eftersom jag i princip hela tiden går runt med känslan av att jag glömt något viktigt. Tur i oturen har jag inte glömt något riktigt viktigt, som att hämta storebror på dagis eller så. :P Följdaktligen kommer detta inlägg väldigt sent...

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ lillasyster blir två veckor imorgon och växer så det knakar
♥ storebror börjar lugna ner sig lite. Dagis hjälper mycket!
♥ skattepengar och jämställdhetsbidrag som kom i fredags.
♥ nya systemkameran vi köpte för dessa pengar
♥ trevliga besök i helgen då vänner kom för att träffa lillasyster
♥ en mysig hemlis som jag inte tänker avslöja (har inte med mig att göra så fråga inte... :P)
♥ mina underbara nätvänner/bloggvänner :)
♥ den trevliga, men blåsiga stund, med B och barn och J och barn på stranden idag. :)

Glöm inte att kika in hos Jenny som är grundare av måndagslistan och om du skriver en lista själv får du gärna kommentera så kikar jag in hos dig! :)

En bild i timmen - söndag 12 juni

En bild i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Credit: Let Me Scrapbook's kit Bouncing Beach Balls
Vi hade "meet and greet" tillökningen i helgen. Så det betydde gäster både lördag och söndag. I lördags kom M & C med deras son E och i går kom L & C och kikade på nykomlingen. Det var länge sedan vi träffade båda paren så det var jättekul! :) Bara umgås och äta massor av kakor och beundra lillasyster. :P E och storebror lekte superfint ihop, när de inte bråkade om leksakerna. Måste passa på att tipsa om rabarberpajen jag bjuder på varje år. Så himla god! Tycker man inte om rabarber går det att byta ut dem mot valfri frukt/bär. 
Credit: Delicious Scrap's kit Spring Mini p 7
Kan säga att storebror var überdryg hela söndagen, ett riktigt monster som inte satt stilla mer än två minuter i sträck. Lillasyster uppförde sig dock exemplariskt, var lagom mycket vaken och söt. :P Pappan tog med storebror till lekparken innan middagen, och det slutade med att han däckade i sulkyn efter en tur till affären för att införskaffa lite mer gurka. Klockan var då inte ens 18 och han sov till fem i morse... Lite trött kanske? :P 

Fler bidrag hittar ni här.

12 juni 2011

Mamma och pappa har en ny leksak...

Äntligen kom skattepengarna/jämställdhetbonusen och vi kunde köpa en systemkamera. Sweetness! Det blev en Canon Eos 1100D och hittills är vi jättenöjda. :) Det som jag skulle vilja köpa till är ett macroobjektiv, gillar att ta ubernärbilder, men det blir en senare investering.
Några av de bilder vi tagit hittills. Macroinställningen fungerar ju riktigt bra. :P Vi fick även med boken Bättre bilder och en kamera väska, till ett väldigt bra pris. Me likie. Nu ska här förkovras i fotograferandet. :) (igen... jag har ju faktiskt utbildning...)

8 juni 2011

Veckans Rubrik - Mina favoritsommardrinkar

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Sommardrinkar

Det är väl ingen sommar utan alkohol? :P Jodå, man kan ha kul utan alkohol, men det är ju dumt att chansa. :P Just nu blir det dock inte så mycket alkohol för mig. Bara det udda halvglaset vin som jag kan smutta på i några timmar. Man har ju faktiskt kommit fram till att mammor som ammar faktiskt kan dricka ett till två glas vin en till två gånger i veckan utan att det skadar barnet. Så inga moralpredikningar, tack...
En drink som är ett måste (när jag inte är gravid eller ammar) är Dry Martini. Så supergod! Det går liksom inte att ha en sommar utan den. :P

En annan favorit är GT, gin och tonic, men på sommaren brukar jag twista till den lite med en skvätt cranberryjuice och limeklyfta istället för citron. Så gott och somrigt. :)

Sedan är ju Martini Bianco med sprite en klassiker eller ett bål på vitt vin, frutksoda och favoritsommarfrukterna. Ett tips är att använda frysta bär så håller sig bålet kallt också. :)

Men sommarfavoriten som jag längtar efter just nu är Bacardi Razz, vaniljvodka och sprite. Vet inte vad den heter, men god är den! Vill man inte blanda drinkar själva finns det goda färdigblandade alternativ, tex Bacardi Breezer och Cube.

Fler sommarfavoriter hittar ni här.

6 juni 2011

Shoppat

Åh jag blev så glad när jag kom hem idag! Mina namnsmycken jag beställde förra veckan hade kommit! De är såååå fina!
Maken fick ett likadant fast med svart läderrem. Kom på i efterhand att jag kanske borde skrivit Mattias ♥ Maria på hans, men nu blev det Maria ♥ Mattias = Eomer och Aylinn på båda. :)

Nu undrar ni säkert vart jag har köpt dessa fina halsband, och det ska jag så klart berätta för er! Jag har köpt dem hos Helenas Smycken, en av mina nätvänner. :) Det finns mycket fint att välja på hos henne. Det bästa är, att smyckena är superfina och inte alls dyra! Så hälsa på hos henne och kika på vad som finns!

Idag, måndag, är jag glad för...

Vad dagarna går fort just nu! Hinner knappt med. Långledigt dessutom och maken hemma fram till och med onsdag. :) Trevligt. Har spenderat större delen av veckan i Vallvik hos svärfar och hälsat på släkten däruppe. Har haft det så skönt så skönt! Aylinn fortsätter att vara en snäll flicka och sova och äta gott. :)

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ skruttan är snart 2 veckor
♥ min fina lilla familj, som är fulländad! :)
♥ sköna helgen i Söderhamn
♥ drygt två veckor till maken är ledig igen! Semester! :D
♥ det fina vädret
♥ Linn och finaste Elise kommer hit och hälsar på på onsdag!
♥ njuter av att vara tvåbarnsmor. Har de finaste barnen. :P

Vad är du glad för en måndag som denna? Häng på måndagspeppen med en egen lista, lämna en kommentar så kikar jag in hos dig! :) Glöm inte att hälsa på måndagslistans grundare, Jenny, också. :)

5 juni 2011

En bild i timmen - lördag 4 juni

En bild i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Credit: Sugar Pie Scrapping's kit Spring Renewal
Vi spenderade större delen av lördagen hos farmorn i hennes stuga vid havet. Mycket skönt, tills vinden vände och temperaturen sjönk från 26 grader varm till typ 15. Vi grillade korv och hade det skönt på däcket, men fick flytta in när det började regna. Det var mycket trevligt ändå. Lillskruttan sov såklart sig igenom hela besöket.
Credit: Aprilisa Design's kit Resolution
Kvällen bjöd på schnitzel, kulpotatis och gröna ärter, så gott! Sedan lite vin och ost. Vad jag har saknat det! :P

Fler bidrag hittar du här.

1 juni 2011

Veckans Rubrik - Hänt i veckan

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Hänt i veckan
Ingen har väl missat att vi blivit tvåbarnsföräldrar under den senaste veckan? Nej, vad bra, jag tänkte väl det. :P Med det kommer ju en hel del nyprioriterande och planering av tid. Plötsligt är det två barn som ska kläs och bytas på (ettan har ju inte blivit blöjfri ännu, men vi jobbar på det). Tiden är inte riktigt på vår sida just nu. 

Och så mycket mer än så har egentligen inte hänt. Vi har varit på Öppna förskolan, ammat, på bvc, bytt blöja, varit på PUK-test, lekt med trolldeg, ammat, bytt bajsblöja, shoppat och nu är vi hos svärfar i Vallvik för att visa upp skruttan för makens släkt. 

Fler som skrivit om sina veckor hittar ni här.