31 dec. 2011

Twinkle, twinkle, little star

Credit: BooLand Design's Christmas on ice sampler. 
Fonts: Twilight New Moon and Scriptina pro light
Lite sen kväll/tidigmorgon kreativitet. :) Passande slut på året, inte sant? Gott nytt år på er, därute! Tack för det här året! Vi ses nästa år! 

29 dec. 2011

Grattis, storfis!

För tre år sedan kom han till världen, mitt stora ♥! 3375g och 50cm lång, mao helt perfekt! (du kan läsa om hur det gick till här). Tiden går ju alldeles för fort ibland.

And the winner is...

... ME!!! Haha, kan ni fatta?! Jag scrappade om förra årets fula julgran i en av julutmaningarna på theStudio (scrapbookingforumet jag hänger på). Man skulle visa upp sin gran och man kunde vinna fina dekorationer till granen, ända från Tyskland, och en marsipangris. :) Haha, det kunde jag väl aldrig tro att jag skulle vinna heller...
Motiveringen: Her LO had beautiful clustering, fantastic journaling that put a smile on my face and a picture of a tree. What more could I want? Och domaren var faktiskt hon som startade forumet, dessutom. Det smäller rätt högt i sådana kretsar... tror jag. :P

28 dec. 2011

Julafton 3 av 3 och så lite shopping på det

I måndags var vi iväg på sista julfirandet hemma hos svärmor. Ännu fler fina paket till barnen. :) Nu kan äntligen sonen brygga kaffe till sina föräldrar, för han fick en kaffemaskin av farmorn. Den gick verkligen hem. Samma med jättepaketet med olika matvaror. :) Perfekt till köket.
Notera att matvarorna inte är med på bild och att brallorna storebror har på sig också var en julklapp. :) Och klänningen som lillasyster har på sig är den som hon fick av morfar. 
Igår blev det shopping för julpengarna vi fick. Barnen hade båda fått varsin slant ("Hundra kronor!!!" utbrast storebror förtjust när han såg sedlarna. Hur han nu vet hur en sådan sedel ser ut, då vi i princip aldrig har kontanter...) av g-morföräldrarna, så de (iaf storebror) skulle få välja ut något själva de ville ha. :P Plus att vi föräldrar också skulle göra av med lite slantar och presentkort. Mellandagsrea är ju alltid kul! Synd att jag inte hittade något direkt att spendera mitt presentkort på. KappAhls damavdelning är ingen höjdare just nu... :( Men jag kom hem med ett par varma tjocka strumpbyxor i alla fall.

Finaste nyårsklänningen till höger! :) Hoppas bara inte att någon av de andra tjejorna på festen har en likadan... ;) De röda byxorna var förvisso det enda som var på rea, men julklappspengarna brände i fickan på mamma... :P 
 Japp, här ska det läggas pussel! Fick lite mersmak efter att jag försökte rädda ungarnas kusiners julklappspussel från orkanen storebror... Detta är ett lite annorlunda pussel. What you see is NOT what you get. Detta är ett mystieriepussel och den bilden som du lägger är det som kommer hända efter detta snapshot. Finns olika varianter på pussel från tillverkaren. Hett presenttips till någon som gillar att pussla och utmaningar. :) Ångrar bara att jag inte köpte en sådan pusselmatta som man kan rulla in det man pusslat i... Vi har ju inget ledigt bord...
Om sonen själv får välja
Storebror valde så klart något som har med bilar att göra. I detta fall lego. :) Och så en mössa som han hittade på KappAhl. Pappan försökte styra honom mot något mer icke-rosa, men mamman sa "så klart du ska ha den! Du ser ju ut som I-or!" Och eftersom det var jag som shoppade, fick jag bestämma. :)

Nu är vi hemma igen och imorgon firar vi en treåring. Eller, firar och firar, det är vanlig vardag och kalaset är nästa lördag. Men, han får bestämma middag och så blir det tårta och så där. Synd bara att två av presenterna ligger kvar uppe hos farfi och skräpar. Just det... Hängde gardiner idag också! :P
Sonen hoppade och klappade händerna och tyckte det blev "Jättefint!" medan jag muttrade om att de borde vara ca 5 cm längre. Men men, så länge han är nöjd så... :P

25 dec. 2011

och så julgranen...

Just det... Höll ju på att glömma att visa upp julgranen! Så mycket finare än förra årets! :P Dock med färgade ljus för maken tyckte det kunde bli fint, plus att de faktiskt var billiga. Tur i oturen för den gamla ljusslingan var trasig. :)
Jag är rätt nöjd faktiskt, även om det är färgade ljus och inte vanliga "vita". Som bokeh blir de ju underbara! :) Önskar bara att jag hade ett till objektiv och var en bättre fotograf...

App-tips för ljudbokslyssnaren!

Måste bara tipsa om den superbraiga appen min svåger tipsade mig om. Jag lyssnar ju väldigt mycket på talböcker, och då på mobilen i mp3-format. Vet ni hur jobbigt det är när man somnar och inser att man missat ett eller flera kapitel? Jag har länge svurit över att det inte finns en automatisk avstängning på mediaspelare i mobilerna. Men nu finns det alltså en trevlig app som har just detta! Man kan själv ställa in hur länge den ska gå innan den varnar och du måste röra på telefonen om du fortfarande är vaken och vill lyssna. Annars stänger den av sig och du vet vart du var när du vaknar nästa gång. :) Supersmidigt, eller hur? Appen heter Audiobook player 2 och finns i andoidmarket.

Julafton 2 av 3

Så var ännu en julafton till ända. Fullt ös hela dagen på två barn. Storebror har tjatat om tomten i en vecka och äntligen kom han! :)
Barnen fick börja dagen med att öppna varsin julklapp från Moster Carola, efter instruktioner. Dessa innehöll kläder för dagen. :) Lillasyster fick en jättefin stickad röd klänning samt strumpbyxor med ankstjärt, båda från NameIt. Storebror fick skjorta, slips och väst från samma ställe. Så fina de blev! :)

I övrigt fick storebror (se bild längst upp, bredvid bokeh-bilden): En till skjorta, slips och väst från oss, en eldriven motorcykel och star wars-pjs från farfar, flexitrack bilbana, bilgardiner, biltallrick och bestick, en bilartröja av oss och en stor kartong med ritgrejor från vännen Erik. Lillasyster (se bilden till vänster om syskonbilden) fick: En hello kitty-klänning, en flanelltunika, två par leggings och 4 par strumpor från oss, en cardigan, body och larv från farfar, lovikavantar från moster och en leksaksgitarr från kompisen Erik. Jag fick (se bilden till vänster om storebrors presenter): presentkort från svåger på KappAhl, brödrost (jag och maken tillsammans) från svärfar, klocka och halsband från systeryster samt gurkmandolin och Halvblod (ej på bilden då den ligger och väntar på mig att hämtas ut hemma) av maken. Han betalade även för den fina klänningen jag hittade till nyår. :) Insåg att jag inte kan amma i den som jag fick av honom förra året, så jag blev överlycklig när jag hittade denna på Lindex. :) Återkommer till den i ett annat inlägg, alternativt på nyår. :)

Idag laddar vi om för ännu en julafton imorgon. :)

21 dec. 2011

I'm excited, too!

Kikade just in på HBO's True Blood-blogg och insåg att det är jättelångt till sommaren! Hoppas så att säsong fem är lika bra som föregående (som enligt mig är den bästa hittills. Och ja, visst har det med Sookie och Eric's kärleksaffär att göra!).

Ett urdrag ur intervjun med Alexander:

Gianna: Is there anything you can share with us about next season?

Alexander: Some of the things that people loved in the first four seasons of ‘True Blood,’ you'll be getting more of. And there will also be some surprises that will hopefully delight everyone. We have a sense of what the fans have already enjoyed in the previous seasons, and we're doing our best to give our fans more of that but also leave some room for novelty and surprise.


Japp, bara för att jag beställt Twilight så känner jag att jag faktiskt även vill ha hela The Southern Vampire Mysteries också.... Så många böcker, så lite tid...

Man är väl kändis...

... eller nåt. :P Upptäckte mig själv på bild i tidningen i morse. Tagen igår när vi träffade tomten utanför förskolan. :) Tur att det inte står vilka vi är... :P
Jag pratade faktiskt med journalisten innan också. Eller, hon pratade med mig. :P Tyckte väl lillaystern var så söt så hon kom fram och undrade vad en sådan liten unge gjorde där när det var förskolebarn som skulle träffa tomten. Jag förklarade att vi var där med ÖF och hon blev förvånad över att det fanns ÖF på vår förstkola. Så nu lärde hon sig något nytt också. :)

Nu har vi tagit jul och befinner oss by the sea. Maken hade lite komptimmar att ta ut och så tog han en till semesterdag så vi fick en extra dag att gå i affärer. Har ännu några få julklappar att införskaffa. Några ska pysslas ihop också. :) Fick brått att knåpa ihop gardinerna till sonen igår kväll. Blev faktiskt riktigt nöjd med dem. Ännu kanske det bor en liten husmoder någonstans i mig... :P (kanske eventuellt... jag totalt massakerade knäcken jag kokade häromdagen... )
Återkommer med slutresultatet efter jul och vi bytt gardiner i sonens rum. :) Ska även försöka mig på att sy ett örngott av det tyget som blev över. Det får bli en födelsedagspresent. :)

20 dec. 2011

Merry Christmas to me!

Har idag beställt en julklapp till mig själv. Tycker jag var värd det. Ända från USA kommer den då den inte fanns i Sverige.
lånad från amazon.com
Whoop whoop! Alla fyra böckerna i Twilight Sagan på engelska. Inbundna dessutom. Och för inte så många fler pengar än om jag köpt den på nätet i Sverige. I början av nästa år (shit, låter så lååångt bort, men det är det ju inte) kommer de till mig. Mys!

19 dec. 2011

Måndagslistan

Så var det måndag igen. Och på lördag är det redan julafton! Tänka sig... Skruttan blir 7 månader också.
♥ minijulafton i fredags. Morfarn och B gav oss och barnen finfina julklappar! Läs mer här och här.
♥ jag börjar bli vän med PS, äntligen! (se knapparna jag gjort i inlägget nedan)
♥ lillasyster snackar som aldrig förr... :) "dadadadada" och hon är överallt just nu! :)
♥ har fått upp korten på barnen i sovrummet! Så fint det blev! Titta här!
♥ det snöar!
♥ har inspiration i massor, och gör mitt bästa för att få utlopp för den. Synd bara att energin inte alltid finns...

Vad är du glad för en snöig måndag som dena?

18 dec. 2011

Knappdesign

Har roat mig med att göra knappar för FB och bloglovin'-följning. Men jag kan inte bestämma mig för vilka jag tycker är finast... Alternativ ett passar ju bra med bloggen i övrigt, men de andra är också fina, och kanske lite häftigare på sitt sätt... Vad tycker ni?


Inte helt lätt va?

Följ mig med bloglovin

Har uppdaterat så det numer är rätt adress på bloglovin också. :) Häng med! Följ min blogg med Bloglovin

En del har tur i spel...

... en del har tur i kärlek. Gissa vilken kategori jag tillhör... :P Inte vann jag Halvblod den här gången heller. Får nog ta och se om den går att beställa någonstans. Jag vann ju faktiskt 24 kr på lottodragningen igår. Man får helt enkelt vara glad för det lilla...

We wants it, we needs it...

Mamman hittade just en ny sak att skriva upp på önskelistan.... Jag kikade in hos Fiktiviteter för att kolla om hon postat någon vinnare i tävlingen och då hon inte gjort det ännu, så fortsatte jag att läsa. Vi har en del gemensamma intressen om vi säger så. :) Böcker är bara början...

Så genom henne hittade jag till Calliope Books och det var där jag hittade detta:
HÄR finns den och annat kuligt... 
Jag behöver väl inte säga att jag MÅSTE ha en sådan? (tyvärr var den såld, men kan inte någon trixig göra en åt mig?!) Jag har ju tidigare skrivit om Mr Darcy och hans frieri här och här och by God! Tänk om man fick ett sådant frieri. Jo visst, han är lite osmidig och nedlåtande, men ändå! Denna lidelse...

Tänk vad lite blogghoppning en morgon kan göra för ens romantiska själv... Mm måste nog ta mig en titt i/på Pride & Prejudice snart igen...

17 dec. 2011

Whoop whoop!

Har försökt vinna Halvblod, som ni kan se i ett inlägg ner, och jag har även tävlat på facebook, i två omgångar. Tyvärr vann jag inte någon av dem, men hoppas fortfarande på tävlingen nedan. :)

I den senaste tävlingen skulle man skriva en fråga till Sofie för att vara med och tävla. Hon valde sedan ut några frågor som hon besvarade i hennes blogg. Och min fråga var en av dem! :) 

Hur gör man för att hitta sin egen röst i sitt skrivande? Jag har idéer i massor men, det känns som om jag själv aldrig skulle komma utanför ramarna för ”fan fiction” för att jag har svårt att hitta min egen röst bland alla andras.


Det är bara att skriva skriva skriva! Jag hittade inte min röst till Halvblodstrilogin förrän den sista boken var skriven. Så när jag började redigera om Halvblod tyckte jag bara att den var usel och fick ändra hur mycket som helst. Sedan när jag skrev en historisk roman fick jag se till att hitta min röst i det språket med. Det är därför jag inte kan skriva på flera böcker samtidigt, för jag är så inne i en berättarröst att det blir svårt att ändra till den andre. Det är alltid en liten omställning, särskilt som Halvblod är skriven i jag-form och Vatten och salt i tredjeperson.


Om jag inte vinner nu ska jag i alla fall köpa boken, helt klart! Känner mig just nu väldigt inspirerad, vem vet, kanske ni får läsa en bok av mamma jakeline någongång i framtiden! :P

Dagens projekt

Budade hem en fin väggdekal häromsistens. Idag fick den komma upp på väggen. Vi har ramat in korten  på barnen och fixat upp en tavellist att ställa dem på.
Vi hade väl egentligen inte alls tänkt att sätta upp något på väggen. Den är ju relativt nytapetserad och allt. Bor man i hyresrätt så försöker man ju att inte göra för många hål i väggen. Vi har till och med satt upp läslamporna på huvudgaveln! Men, när jag vann dekalen så blev det som det blev. :) Och så bra det blev!
Typ ödet eller nåt... :P Det enda som saknas är väl ett schysst familjeporträtt... 

16 dec. 2011

Tävlar om Halvblod av Sofie Trinh Johansson

Hon har kallats Sveriges svar på Stephanie Meyer och har i år kommit ut med boken Halvblod. "Lite mer våld, lite mer blod, lite mer sex – och färre lyckliga slut." säger Sofie Trinh Johansson själv. Man kan ju inte bli annat än intresserad, vampyrälskare som jag är! :P

Nu har vi chansen att vinna boken från Fiktiviteter! Tävlingen pågår fram till midnatt 17 december, så skynda in och tävla du med om du, liksom jag, är ett Twilightfan men kanske tycker att de är lite för "snälla"!

12 dec. 2011

Måndagslistan

Det känns inte som om jag riktigt hinner med allt jag vill just nu. Jag har massor av idéer, men det slutar oftast med att det inte blir något av med dem... Hmf. Men ska försöka göra lite julgodis i veckan och så nya pepparkakshjärtan.

♥ lillasyster har idag klappat händerna för första gången. Flera gånger om och på uppmaning! :)
♥ imorgon är det Lucia! Ska bli mysigt att se sonen som pepparkaksgubbe.
♥ den trevliga lördagskvällen med herr G och fam S-E
♥ makens biff m råstekt potatiskaka, grönpepparsås och ugnsbakad tomat. Såsen är to die for!
♥ Breaking Dawn p 1. Oh. My. F-ing. God!

Vad är du glad för en lussevakningsmåndag som denna?

8 dec. 2011

My Holiday Treasures

Credit: Holiday Treasuers av jakeline likes to scrap (me)
Några av bilderna från julkortstagandet. men inte det riktiga julkortet. :) Och vet ni, det är jag själv som designat scrapkittet jag använder. Koolt va?! :P Vill ni också leka med det? Det finns att ladda hem här och vill ni ha samma LO som jag? Då finns den här.

7 dec. 2011

Where did I go wrong?

Så, mina pepparkaksbaknings-skills verkar inte vara up to date. Men, glad i hågen och efter påtryckningar av äldsta barnet så satte vi igång och baka pepparkakor idag (sjukling=jättegnällis). Joråsåatt. Det gick väl hyfsat. Hade inte gjort degen själv utan köpt. Gjorde två större hjärtan för att kunna dekorera senare med kristyr och barnens namn. So far, so good.

(förklädet han har på sig har jag fö sytt på fritids en gång i tiden...)
Nu till kristyren. Maken inhandlade en ny sprits. Eller, vi hade ingen alls tidigare. Jag hade tänkt mig en sådan där vanlig, ni vet med "påse" och sedan munstycke. Hem kommer denna mojäng:
Jag undrade i mitt stilla sinne hur min make hade tänkt sig nu.. Var beredd på att köra på bakplåtspapper och ett pytte hål (vilket så här i efterhand antagligen hade blivit lika dåligt men kanske också något bättre), men jag gav mojängen en chans. Blandade i alla fall till kristyr enligt recept, eller ja, höftade något då jag inte hade lika mycket florsocker som det stod. Härliga färger blev det! :)

Så vi tar nya mojängen på en testdrive... 
Looking good, peeps... or so I thought. 

Min analys är som följer: 
1. Dålig mojäng. 
2. för små pepparkakor
3. Man kanske inte ska höfta kristyr... 

Hmm får se om jag orkar göra om och göra rätt eller inte någon dag. Kanske vågar jag mig på att baka helt egna peppisar också... Ännu har jag en förhoppning om att den där husmodersgenen även finns hos mig... Hav förtröstan! 

5 dec. 2011

En liten inspirationskälla

I alla fall just nu. Kan hon så kan välj jag, eller? Jag måste hitta min självdisciplin...

Måndagslista

Ännu en vecka läggs till rullarna. Det går fort nu. Redan förbi andra advent och inne i december.
♥ att de flesta julklapparna är antingen inköpta eller färdigplanerade
♥ lussebullsbak med två treåringar och en 6 månaders är så kul!
♥ det är vitt på marken! Whoop, whoop! Sen hur mycket av det vita som faktiskt är snö, det förtäljer icke historian.
♥ vi har planer för nyår! :)
♥ många fina fynd på auktionssidor på facebook till både lillasyster och storebror. Mest lillasyster dock... :P
♥ att jag börjar komma igång med träningen igen! :)

Vad är du glad för en sen måndagskväll som denna?

Tips till fyndsugna facebookanvändare!

Som ni nog märkt så gillar jag att göra schyssta fynd, både på nätet och irl. Blev för ett tag sedan inbjuden till en autkionsgrupp på facebook där alla auktioner startar på en krona. Tog väl ett tag innan jag verkligen tog mig tiden att gå igenom det som såldes. Har sedan dess gjort en massa bra fynd där! :) Finns allt från örhängen till leksaker. Och allt måste starta på en krona. Jag har shoppat mycket fint till lillasyster och lite smycken.

kika in och fynda du med, vet ja! :) (Eller sälj själv för den delen...)