30 maj 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Den här veckan har jag massor att vara glad för! :P Första veckan som tvåbarnsmor är till ända. Imorgon fyller Aylinn en vecka! Tiden går verkligen fort när man är i en bebisbubbla! Allt går jättebra och hon är världens snällaste. Storebror har börjat acceptera henne mer och mer och börjar tycka att hon är rätt okej  i alla fall. :)

Idag, måndag, är jag glad för:
Aylinn är äntligen hos oss! :)
♥ förlossningen gick bra och jag är förvånansvärt pigg!
♥ alla fina gratulationer vi fått.
♥ mannen fick några extra dagar hemma tack vare röda dagar. Det gillar vi.
♥ storebror är så snäll och stolt över sin lillasyster, trots att han var en vilde i början.
♥ bebisbubbla...

Vad är du glad för en fin måndag som denna? Skriv en lista du med! Kommentera gärna så kikar jag in hos dig. Besök även Jenny som skapade måndagspeppen. :)

23 maj 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Jag hade ju hoppats att en av punkterna på listan hade varit att välkomna tillökningen till världen, men icke. Bönan låter vänta på sig. Jaja, fint folk kommer sent, som de säger... :P

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ bilbingosäsongen har börjat. Bra med egentid och få tänka på annat för en stund. :)
♥ bästa fd grannen som peppar och ställer upp med barnvakt när det väl är dags att åka in.
♥ att sonen börjar sina 15h/v på dagis i morgon, på gott och ont. Även om det är hur mysigt som helst att vara med honom hela dagarna så är det påfrestande också. Han behöver ju stimulans som jag inte riktig orkar ge honom just nu.
♥ öppna förskolan, vad skulle jag göra utan den?
♥ min underbara make som står ut med mitt humör och låter mig mest sitta på soffan och ta det lugnt medan han röjer och lagar mat åt mig. :)

Vad är du glad för en mulen måndag som denna? Skriv en egen lista och peppa dig själv! :) Glöm inte att kika in hos Måndagslistans moder, Jenny!

18 maj 2011

Veckans Rubrik - Grilltider

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Grilltider
Det finns ju inget som säger sommar så mycket som att grilla. Vare sig det är elgrill, kolgrill eller gasol. Vi som bor på balkong har inte så mycket val än att använda elgrill, men på landet kör vi kol och hos svärfar gasol. Hemma hos oss är det maken som står för grillandet. Ja, han står väl för det mesta av matlagandet, period. :P Men några goda tips kan jag väl alltid komma med. Det är oftast jag som har hand om grönsaksdetaljen och tillbehören. 

Några måsten på grillen: 
☺ kött av något slag som legat i marinad några timmar
☺ marinerade champinjoner
☺ halloumiost
☺ grillad färkspotatis

Tillbehör:
☺ senap- och pepparrotsås. Blanda riven färsk pepparrot med dijonsenap. Superdupergott till grillat. Men det förutsätter att man gillar pepparrot. 
☺ bearnaisesås, gärna kall, en klassiker. 
☺ rotfrukter i ugn är alltid gott.
☺ tzatziki. 

Jag måste tipsa om tre saker som gör marinaden ännu godare, speciellt om man gillar det lite rökigare smakerna. 1. Tabasco med Chipotlesmak. Chipotle är torkad rökt chili, men inte direkt starkt. 2. Felix BBQ sauce sweet & smokey, perfekt i hamburgersmeten eller marinaden. 3. Santa Maria BBQ & Grill Mesquitekrydda

Fler inlägg om grilltider hittar du här.

17 maj 2011

Gissa bilden, rätt svar

Jag fick faktiskt rätt svar på vad det var på bilden jag lade upp igår! :) Både Gunsan och Flugans Mamu gissade på ett liiitet litet getingbo, och det är just var det var det. Ja, nu har det gått hädan då jag verkligen inte vill ha getingar på balkongen under sonens pall. Stackars lille getingen som jobbat så hårt för att få till början till boet, men det kan inte hjälpas. :P

16 maj 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Så har ännu en vecka gått. Och ännu ingen bebis. Har njutit av ledighet och ettan och försökt vila så gott det går. :) Inte helt lätt med en vildbatting till son. Det är tur att öppna förskolan finns!

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ v 40 och ett sista (förhoppningsvis) BM-besök som visade att Bönan ligger ruckbar och inte fullt rörlig som sist!
♥ egentid med sonen
♥ öppna förskolan, hur ska det gå när den stänger för sommaren? :P
♥ jag mår fortfarande så himlarns bra! :)
♥ jag förhoppningsvis är tvåbarnsmor innan veckan är över!

Vad är du glad för en måndag som denna?

Gissa vad det är på bilden

Jag kan erkänna att jag inte visste vad det var när maken visade upp det... :P

14 maj 2011

En bild i timmen - lördag 14 maj

En bild i timmen presenteras av Fixa din bloggs forum

Credit: Digital Freebies' kit Home
Credit: Suger Pie Scraps' kit Blessed
Credit: Let me scrapbook's kit Pretty in Pink
Som ni ser hade vi en väldans lugn lördag. Jag försöker ju ta det så lugnt som möjligt... :P Avslutar dagen med Eurovision Song Contest, kanske den sämsta någonsin... Har ingen favorit direkt, alla var ungefär lika dåliga. :P

Fler lördagar hittar du här

12 maj 2011

Veckans Rubrik - Sommar för mig är...

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Sommar för mig...
Det som mest symboliserar sommar för mig, och har gjort sen 97 är Morden i Midsomer. Varenda sommar sedan dess har jag följt serien slaviskt. Det blir liksom ingen sommar utan Mr Barnaby, som dessvärre nu ska gå i pension men lämna över till en yngre släkting. Hoppas att serien fortsätter avbefolka den engelska landsbygden ett tag till. :P
Fiske och havet är något som har blivit ett måste sedan jag träffade maken för drygt åtta år sedan. Svärfar bor ju som bekant vid havet och det går liksom inte att undkomma båtturer och fiske. :P Det hör sommarn till. :) 

Några andra saker som är ett måste på sommaren är fester på landet, Allsång på skansen, kubbspel och myggbett. Ingen sommar utan myggbett, trots att jag avskyr de små jäklarna! :P 

Fler sommarmåsten hittar du här

9 maj 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Ännu en vecka har lagts till rullorna. Det har blivit varmt igen. Nästan sommarvärme. :) Vi har haft en skön helg och nu är jag äntligen ledig. :)

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ v 39 och ledig! :)
♥ syskonvagnen vi fick tag i billigt på blocket!
♥ att bb-väskan är packad och förlossningsplanen skriven. Vi är redo!
♥ att jag förhoppningsvis får någon vecka hemma och kan fokusera helt på ettan innan tvåan kommer, även om jag längtar som en toka efter det lilla livet i magen.
♥ vi ska på utvecklingssamtal på onsdag. Så spännande!
♥ att sonen får idel beröm om hur han är på dagis. Vilket är lite fascinerande då han faktiskt är typ tvärt om hemma... en trotsig vilde. :P

Vad är du glad för en härlig måndag som denna? Skriv en lista, kommentera och jag lovar att jag kikar in hos dig! :) Glöm inte att hälsa på hos Jenny också, måndagslistans mamma. :)

8 maj 2011

En bild i timmen - lördag 7 maj

En bild i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Credit: Delicious Scraps kit Mother's Flowers 2011 och Bloomsberry
Det blev en väldans lugn lördag... Tanken var att vi skulle ut med sonen och leka lite i lekparken och han skulle få cykla av sig, men han körde maratonsovning mitt på dagen så det fick vara. Mös på balkongen istället och vi fick en del gjort här hemma medan han sussade. Inte helt fel det heller faktiskt. :)

Credit: EMI's kit Memory of a Mother
Nu är vi i alla fall redo att välkomna tvåan till världen. Det är bara bäddning av vaggan och placering av densamma kvar. :) Måste röja lite i sovrummet först. Men det är ju snabbt gjort. 

Fler bidrag hittar du här.

6 maj 2011

Nostalgifredag

Nu var det ett tag sedan jag körde nostalgifredag, men nu är det dags igen. Jag ryser i hela kroppen när jag hör den här låten. Jag kommer så väl ihåg hur jag som 7-åring första gången såg filmen med mamma och sedan dess var jag fast. Det är få filmer som går upp mot Dirty Dancing...

Tyvärr kunde jag inte bädda in filmklippet, så ni får klicka på bilden nedan för att komma till filmklippet... :P

Den falska sanningen

Vad kul det var att höra vad ni egentligen trodde och inte trodde om mig! Så kul att jag antagligen kommer att göra något liknande igen. 

De flesta var ju rörande överrens om att jag inte kan spela fiol eller har konstsim som favvosport, detta är helt rätt. Jag ville spela fiol, men fick inte, utan fick dras med blockflöjten i lågstadiet. Nog för att jag gillar konstsim, men det är inte något jag aktivt väljer att titta på och har aldrig heller provat på. 

Konstigt nog var det även många av er som tror att jag INTE kan prata spanska. Vilket jag faktiskt kan... efter 5 års studier, ett utbyte med en skola i Nerja och höga betyg bör jag nog kunna säga en hel del på spanska. :P Och då inte bara, "Una cerveza grande, por favor". Utan mer sofistikerade meningar som "Yo tengo un coche que otras penser tener un corlor bonita", vilket förhoppningsvis betyder "Min bil har en färg som andra tycker är fin." :P

Se betygen från gymnasiet! :) vg och mvg minsann! :P
Jag kallades även Fnuttjulla eftersom jag på mitt första ridläger hade en häst som just hette Fnutte. Tyvärr kunde jag inte producera någon form av bevis för detta, så ni får ta mitt ord på det. 

Det som var helt fel och som INGEN gissade på var att jag blivit moster. Jag har förvisso en syster, men hon har inga som helst planer på att bli mamma inom de närmsta åren. :P 

5 maj 2011

Vilken komplimang...

Fick just ett annorlunda samtal på mobilen.

Han: Hej, ehm, visst har ni en SAAB 9-5 i en blågrönvariant?
Jag: eh ja... I huvudet snurrar tankar som vad har maken gjort nu, ligger han i ett dike?
Han: Jo, jag blev omkörd av den i morse...
Jag: eh, okej... Åh nej har maken kört om och gjort ett fult tecken?! 
Han: Och jag tänkte jäklarns vilken snygg färg! Så jag ringde till saab och försökte få fram färgkoden, men även om jag hade registreringsnumret så kunde de inte hjälpa mig, så då tog jag reda på vem som ägde bilen. Så nu ringer jag till dig.
Jag: Eh, hehhe, okej. Färgen heter Glaciärblå, men någon kod har jag inte. Det är maken som har bilen.
Han: Ja, för det brukar ju stå någonstans i bilen. Jag tänkte nämligen lacka om hojen.
Jag: Men jag kan ta reda på det, så ringer jag upp dig.

Sagt och gjort så ringde jag maken så han fick ta reda på det, så jag kunde ringa tillbaka med koden. Killen blev jätteglad. :) Till saken hör ju att jag tyckte att färgen var så där när vi köpte bilen. Nu tycker jag den är helt okej och lagom ovanlig liksom. :) Eller vad tycker ni?
Gladfis framför bilen förra våren
Förresten, ni som väntar på de rätta falska uppgifterna får vänta till imorgon, då avslöjar jag vad som var fel i min lilla historia. Har du inte gissat? Klicka här och lämna din gissning. :)

3 maj 2011

Sant eller falskt?

Jag är inte bara mamma, utan även nästan klar kulturvetare med massor av fina högskolepoäng, matte, fru, fantasyälskande växelhäxa som kan prata spanska, tycker om att skriva, men gillar inte spenat, är en jäkel på att spela fiol, kallades Fnuttjulla efter några veckor på ridläger, har just blivit moster och föredrar hårdrock. Jag har även spelat fotboll, volleyboll och basket, men favoritsporten är ändå konstsim. :)

Vad i denna fina lilla historia tror du är falskt? Tre av dessa fakta är helt galet felaktiga! Och varför inte skriva en liten berättelse själv? Denna lilla utmaning kommer från Fru Eriksson.

2 maj 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Jodå, förvånansvärt nog har ännu en vecka gått sen sist. Ännu en vecka närmare beräknad förlossning. Och jag jobbar bara fyra dagar till. Ska bli jätteskönt att få rå om ettan innan tvåan kommer. Bara vi två liksom. Ska försöka ta det lugnt och vila mycket, äta långa kolhydrater och bara ladda inför förlossningen. Det är väl lättare sagt än gjort, men jag ska göra mitt bästa! :P

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ v 38 (37+2 idag) och har varit hos BM på eftermiddagen
♥ 4 arbetsdagar kvar
♥ sonens fortsatta ordkavalkad! Det bara sprutar ut nya ord och meningar nu! :)
♥ har varit ledig idag och hunnit med att träffa två andra preggosar, käkat lunch och fikat. Alltid lika trevligt
♥ ska på mitt första Tupperwareparty imorgon hemma hos trevliga Bonnie.
♥ syrran och hennes karl har förlovat sig i helgen. :)

Vad är du glad för en måndag som denna? Skriv en egen peppningslista och kommentera, så kikar jag in hos dig! :) Glöm inte att hälsa på Måndagslistans grundare Jenny!