30 juli 2011

Utvärdering av Tassimo T20

Nu lider testtiden av Tassimon via Buzzador mot sitt slut. Vi har valt att behålla maskinen, även om det i framtiden kommer bli mer av en lyxmaskin än varje-dags-kaffe-drickande. Det är ju trots allt rätt så dyrt att köpa Tdiscs till den. Men latte macchiatio kommer det nog alltid finnas hemma, för den där lite lyxigare koppen kaffe. :P Sååå gott! Plus att det är perfekt för de gångerna då man bara vill ha en kopp. Men ska man dricka mer blir det lite väl dyrt i längden.

De jag har bjudit har alla tyckt att det blivit väldigt gott kaffe och att den är väldigt smidig just för de gångerna man bara vill ha en kopp kaffe, eller lyxa till det med en cappuchino eller en latte macchiato. De flesta håller dock med om att Tdiscsen är lite i det dyraste laget för att användas till vardags.

Att vara Buzzador innebär att man provar produkter och bjuder på och berättar om dem för sina vänner. Bygger lite på the power of word och "skvaller"-principen kan man säga. :) Vill du också bli en buzzador?
Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är jakeline)

27 juli 2011

Veckans Rubrik - Min vardagslyx

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Min vardagslyx
Som småbarnsförälder blir man ganska bra på att ta vara på de där lugna stunderna på kvällen när barnen somnat. Lite egentid framför teven utan att ha en skrutta på ena armen och en storebror på andra som kräver uppmärksamhet är verkligen lyx i dagsläget. :P Lite ost och vin framför en trevlig film på tu man hand är heller aldrig fel.

Att gå på toaletten i fred är också en sällan förunnad lyx när man har små barn. :P Men toaletten kan ibland bli det enda stället där man faktiskt får vara i fred. Ett längre bad med en god bok är också vardagsly för mig. Lite skön musik och bubblor och jag är nöjd för någon halvtimme. :)

Att komma iväg på en längre promenad utan barnvagn med tjejkompisen är också en lyx på sitt sätt, eller en kväll på bilbingon. Att få vara vuxen och inte lektant samt mjölkcentral för några timmar är otroligt skönt vill jag lova. :) Man får ju inte glömma av att även om man är mamma först, är man även kvinna.

Att ligga och dra sig i sängen med båda ungarna och bara mysa när regnet smattrar mot fönstret är något som är otroligt lyxigt och så mysigt! Att få sova en hel natt är bara det en lyx i sig... :P

Vad är vardagslyx för dig? Fler som skrivit om vardagslyx, hittar du här.

26 juli 2011

Dagens Éomer

Sonen: "Dicka mölk." Det tar ett tag innan poletten faller ner och sonen får upprepa "dicka mölken" några gånger.
Pappan: "Vill du ha mjölk?"
Sonen, nickar: "Dicka mölken."
Jag: "Är du törstig? Vill du ha mjölk?"
Sonen: "Ja. Nej, inte mölk, boy!" Nickar med ett stort flin. 
Jag: "Men oboy dricker man till frukost, men du kan få mjölk."
Sonen: "Boooy!" Lite gnälligt, med huvudet på sned. 
Jag: "Mjölk."
Sonen: "Boy." Nickar och studsar lite. 

Efter något dividerande ger hans far iupp och sonen fick ett glas oboy. :P 

25 juli 2011

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Lillbusan
Testar babygymmet för första gången. Verkar måttligt intresserad.
Ja, jag har blivit picnik-biten... :P
 Storbusen
Häng, ska det vara. :P
Sonen är jättestolt över sina "bilar-kalling" och vill gärna visa upp dem så ofta  han bara kan.
Dock snarare genom att dra ner byxorna än så här... :P
Fler favoritbilder hittar du här

Idag, måndag, är jag glad för...

Som ni vet tog måndagslistan lite semester förra veckan, men nu är jag tillbaka på rätt väg igen... Har redan sett veckans True Blood. :P

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ dotra har hunnit bli 2 månader och gör massor av framsteg varje dag. Hade helt glömt bort hur fascinerad man kan bli av ett litet liv. På onsdag är det dags för BVC-besök igen.
♥ sonens alla framsteg! Han pratar för fulla muggar och berättar gärna saker som hänt. :) Han är även på god väg att bli blöjfri.
♥ nya sängen! Så skönt att kunna gå upp utan att väcka resten av familjen. :P
♥ att maken är hemma en vecka till. Så skönt med långledigt tillsammans.
♥ att vi äntligen fått inspektera lille Hugo som är tre veckor imorgon. Sötnöt!

Måndagslistan är ett sätt att starta veckan på ett positivt sätt. Häng på du med! Titta gärna in hos Jenny som startade den! :)

24 juli 2011

Me likes Ikea

Idag kom vi äntligen iväg till Ikea för att köpa ny säng. Den vi har haft är för det första 140 cm bred. Har förvisoo funkat storleksmässigt so far, men ljudmässigt?! No f-ing way. Det är en omgjord vattensängsstomme, så för det första var den 220 cm lång. Och det är LÅNGT! Dessutom så låg madrassen och vilade på plank bara. Gissa hur trä mot trä låter när man försöker ninja sig upp på morgonen utan att för den skull väcka resten av familjen som sussar sött? Som om en halv elefanthjord är ute och promenrar i sovrummet vill jag lova... :P Och ja, två vuxna, två barn och en vovve gör att 140 cm bred säng blir liiite litet i längden... 

Vi hade kollat ut det vi ville ha innan vi åkte, men väl på Ikea så hittade vi en billigare huvudände och sparade därmed 700 kr. Najs prajs på snygg och enkel huvudände med andra ord. :) Men som vanligt på ikea så åker både det ena och det andra ner i kassen... Kom hem med badrumsmatta, ny toalettsits, knoppar till köksluckor, tevebänk till sonens rum, en ny lampa till honom och värmeljus (haha, vem kan gå på Ikea utan att komma hem med värmeljus?!) samt lite annat smått och gott. Jorå, men ändå blev det inte dyrare än vad vi räknat på! Det är bra jobbat tycker jag. :) 

Dock så missförstod jag och maken varandra så han plockade bara på sig ett paket sängben om fyra ben. Så vi måste nog ta och köpa ett paket till... Just nu står sängarna på en trave böcker och en trave plankor. Tur i oturen så ska vi nog till Uppsala igen för att träffa en gammal jobbarkompis till maken som jag har haft mail/facebook-kontakt med i flera år utan att ha träffat. Hon fick en dotter några veckor efter oss så det ska verkligen bli jätteroligt att äntligen få träffa henne! :) 

Sedan fick vi äntligen träffa lille Hugo som kom till världen exakt 6 veckor efter dottern. Lite kul är att han är ungefär lika stor som henne... :P De kommer nog leka bra tillsammans när de blir större. :) 

21 juli 2011

Veckans Rubrik - Om jag vann en miljon

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Om jag vann en miljon...
En miljon är förvisso rätt mycket pengar, men ändå försvinnande lite. :P Om jag vann en miljon skulle jag nog lägga de pengarna på ett hus. Jag vill så gärna flytta till hus! Och med en miljon kommer man iaf halvvägs, alternativt har man iaf till insats och lagfart och sådant nyttigt. :) "Beggars cannot be choosers", som det heter på engelska. Vi är förvisso inte fattiga på något sätt, men vi har inte direkt några sparade pengar. Jag skulle nog nöja mig med vilken vinst som helst... :P Fast gärna lite mer än 50 spänn...

Chansen att vinna pengar har i alla fall blivit lite större nu sedan vi började prenumerera på 3 lottorader med joker varje vecka. Håll tummarna! :P

Fler önskningar finner ni här.

19 juli 2011

Varför jag glömde måndagslistan...

Orsak nr 1:
Lånad från HBO
Fjärde avsnittet för säsongen av True Blood. Alcide och Sookie jagar en Eric som är hög på älvblod. :P Åh jag gillar den boken som fjärde säsongen är baserad på. Eric tappar minnet och vet inte riktigt vem han är, och han är så söt som en vilsen "liten" vampyrpojke.

Orsak nr 2:
Lånad från starz
Captain Jack Harkness is back! :) Wee. Ja två avsnitt av Torchwood har kommit. Från att ha varit nedlagda i två år är serien nu tillbaka. Äntligen. Jag föll för Captain Jack när han var med i Doctor Who och räddade Rose och det var ett bra tag sedan. :P Sedan fick han en spin off-serie dvs Torchwood (som förövrigt är ett anagram av just Doctor Who) och på den vägen är det.

Så nu är vi up to date igen. :)

18 juli 2011

Veckans Favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Storbus
Varför man inte kan lämna en 2½-åring själv med efterrätten och tro att han ska sköta sig

Lillbus
vår lilla skönhet :P 
Fler favoritbilder hittar ni här.

Ps: tydligen kan man bara applicera picnik-redigering på en av bilderna i inlägget, vilket suger lite grann. Men, man kan inte få allt här i världen

16 juli 2011

Skogens guld

Mm, finns det något godare än årets första kantareller? Svärfar var ute en sväng i skogen igår och kom hem med några liter gulingar så jag fick mig en kantarellomelett till brunch. :) Så smarrigt! Det är inte utan att man tycker det är helt okej när det regnar lite. Men nog kunde vädret vara lite roligare, det syns ju knappt att man varit ute och njutit av solen längre... :(


Hoppas nu på lite bättre väder sista veckan vi är här uppe. :)

ps. notera det fina vattenmärket på bilden! Upptäckte idag att man kunde redigera sina bilder med picnik direkt via bloggen! Markera bilden och klicka sedan redigera så öppnas picnik! Supersmidigt ju! :) Man vill ju inte att ens bilder hamnar i orätta händer! :)

14 juli 2011

Efterkoll - check

Så har man varit hos BM för efterkontroll. Allt såg bra ut, dock fick jag lite underkänt på knipningen så det är bara till att leka Susanne Lanefelt och kniiiiiipa på. :P Man tycker ju att man gör så gott man kan, men när man ligger där så är det inte helt lätt, tydligen. Men i övrigt såg allt bra ut. Skönt att höra, så behöver man inte noja sig för det längre.

Hade även tappat 2 kg till sedan jag vägde mig sist för några veckor sedan. Alltid lika trevligt. Tydligen väger mjölken ca 2 kg också, ännu bättre med andra ord. :P 5 kg under inskrivningsvikten, man tackar (-2 kg till då egentligen). :) Ska ta tag i träningen när vi kommer hem från semestern.

Nu ska man även börja fundilera på framtida preventivmedel. Hur lätt är det då? Fram tills jag slutar amma är det dock minipiller som gäller, sedan får vi se. Det funkade superbra sist i alla fall.

Det enda negativa med besöket var att hon trodde att mensen var på väg. Kul i jul liksom.

11 juli 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Ja här semestras det på hög nivå. :) Då glömmer man bort sådant som måndagslistor för man inte känner att man behöver peppa sig lika mycket kanske. Vi bara njuter av väder och vind och ledighet! :)
Idag, måndag, är jag glad för:
♥ fina födelsedagen i lördags
♥ alla vänner som ska, eller har, gift sig! :)
♥ solen!
♥ tillökningar i vänskapskretsen! Mer bebisar åt folket! :)
♥ mina underbara barn och make.

Vad är du glad för en härlig måndag som denna? Häng med och skriv en lista du med!  Kommentera gärna min så jag kan kika in hos dig! Och glöm inte att hälsa på grundaren Jenny!

Veckans Favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Storbus
Tittar på the Big 4

Lillbus
Mamman kan inte låta barret vara...
Fler favoriter hittar ni här.

10 juli 2011

Happy birthday to me

Denna fina bild mötte mig på fejjan (postad från vännen Anneli). :)
Plus en massa gratulationer!
Så var man då ett år äldre. Alltid lika kul. Som tur är så är man inte äldre än vad man gör sig så jag är med andra ord fortfarande bara 21½. :)

Dagen firades med att min pappa och hans dam kom upp och spenderade dagen här. Vi käkade smörgåstårta och tacos. Fick fina presenter, en fotobok av pappa, två stora koppar av barnen och maken samt presentkort på Kapp Ahl av svärfar, svåger och hans barn. :) All and all en mycket trevlig födelsedag. :)
Smörgåstårtan hade vi inte alls planerat på att göra, men maken föreslog det på morgonen och jag är älskar ju smörgåstårta så han fick åka in och handla för den. Den blev riktigt smaskig! :) Var ett tag sedan jag gjorde en, så det blev till att fundilera på innehåll. :P Maken är ju fisk- och skaldjursallergiker så det blev kött för hela slanten. :) Ett lager med mosat ägg i majo och gräslök, ett lager med leverpastej och creme fraiche och sista lagret innehöll hamburgerkött, creme fraiche och pepparrotsvisp. Vi toppade med grädde- och majoblandning, cocktailtomater, skinka, ost och gurka. Det blev överförväntan och smaskens till sista slicken. :P

7 juli 2011

För att göra det lite enklare...

... eller svårare kanske?
Så lade jag in även det svartvita fotot i den första LOn. För ju mer jag jämför dem, så gillar jag det fotot bäst, men den första layouten. Så så får det nog bli.

Tack till er som har tyckt till! :) 

6 juli 2011

Vilken ska jag tävla med?

Jag ska för första gången vara med i en utmaning på ett scrapbookingforum. Pirrigt värre. The Studio har valt ut en av mina favoritdesigners till featured designer och man kan vinna ett av hennes kit om man gör en layout med det kittet. Jag vill så klart vara med och tävla! Men vilken av dessa två LOs ska jag välja?

5 juli 2011

Semester so far...

Semestern thus far. Har det rätt så skönt här uppe hos farfi. Nu har svåger och kusinerna joinat också så nu är huset fullt. :) Tyvärr har vädret varit rätt trist de senaste dagarna, men vi hoppas på att det snart blir bättre igen.

Fler bilder hittar ni som vanligt på dayviews.

4 juli 2011

Veckans Favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Storebror
pappan fixade vattenrutch. Väldigt uppskattat!
Lillasyster
Gladfisan
Varje bild finns även i barnens respektive blogg, men för enkelhetens skull kommer jag även göra ett samlat inlägg varje vecka här i bloggen. :P Mina barn är ju de vackraste i världen så jag vill ju visa upp dem så mycket jag bara kan. :P

Fler favoritbilder hittar ni här.