30 nov. 2011

Ett rågat mått hurtig mamma

Jepp hepp! Nog blev det 45 minuter zumba idag, alltid. Sonen försökte tappert vara med och dottern var något missnöjd med att sitta och pula med sina leksaker på lekmattan, men det fick gå. Passade på att ta måtten också, så man har något att jämföra med när man kommit igång och tränar mer regelbundet. Och det var faktiskt inte så illa som jag trodde. Har tappat mer i omfång än jag vågat hoppats på. Men jag har ju någon konstig fettbulle uppe på magen... alltså över navlen?! Hur konstigt är inte det? Man tycker ju att det borde liksom vara i naveltrakten för det är där man växer när man blir gravid, men nej, där är det bara lagom slappt och härligt. :P

Så nu håller vi tummarna för att jag får till en regelbunden träningsregim. Men imorgon blir det julklappsrännande i Norrtan med bästa Bonnien. Blir en hel del steg tagna i alla fall, och det är ju aldrig dåligt! :P

Hurtiga mammans träningsregim...

Eller, hur var det nu? Hmm... Hade kommt igång rätt bra tycker jag. Lite zumba och så var vi ju och badade i söndags, och även om man bara nojsar runt och inte simmar något seriöst så känner man det i kroppen dagen efter. Speciellt som man fick bära omkring på dottern hela tiden. :) Idag hade jag tänkt att köra lite zumba igen på morgonen då maken jobbar sent och därför kan lämna sonen på jobbet. Men just idag ska han åka tidigare, och jag vet inte hur pigga personalen är på att få en storebror på halsen tidigare än vanligt så det var bara till att ställa in. Bättre träningslycka imorgon, eller möjligtvis i eftermiddag, det beror på hur stingslig storebror är efter dagis. :P

28 nov. 2011

Adventsmys

Trots ösregnet igår (här måste vara det enda stället det inte kom lite snö på) så adventspyntade vi efter badet. :) Lite mer julkänsla nu.
Maken fixade även årets första julskinka. :) Riktigt smaskigt. Det vi har i vårt sovrumsfönster är en stor cylindervas fylld med fejksnö, glitter, julkulor och en ljusslinga. Tycker den är riktigt charmig och den har hängt med några år. Men till nästa blir det nog till att göra om och fixa nytt glitter. Lite roligare än en vanlig stake eller stjärna och var förut vårt variant av julgran. :) Storebror har tjatat om ljusslinga på balkongen så det har vi fixat också. Helst ville han ha en med flera färger som blinkade men där sa vi tvärt nej. :P

Fyrishovsbadet

Äntligen var det dags för den gemensamma utflykten med Fam Sköldqvist-Edler till Fyrishovsbadet. Vi har länge pratat om att ta barnen till badhuset här i Rimbo, men det har liksom inte blivit av, och nu kände vi för att slå på stort och begav oss alltså till Fyrishov i Uppsala. Båda barnens första bad i ett badhus! Storebror har haft lite svårt att förstå att man kan bada inomhus i något annat än badkaret. Bada är ju något man gör i sjön eller i plaskpool hos farfar.
Lillasyster var något skeptisk i början och storebror lite rädd eftersom han inte bottnade. Men efter lunch (och en lur för lillasyster) så var båda totalt orädda. :) Lillayster försökte simma själv, storebror hoppade hejvilt och mamman hoppade till och med från femman i hopptornet. Något som hon aldrig nånsin kommer göra om. För x antal år sedan var femman vardagsmat för denna dare devil till mamma. Men uppenbarligen har åldern tagit ur sin rätt för det var bland det läskigaste jag gjort. :P Och inte en sådan, shit vilken rush-läskighet utan snarare rädsla-för-sitt-liv-läskighet. Men vattenrutchen var en höjdare för hela familjen, frånsett lillasyster som snällt fick vänta i bassängen nedanför med den föräldern som inte åkte rutchkana med storebror eller själv för den delen.

Dagen slutade med ett stopp på Max, och jag fick återigen känna att, nje jag tycker nog att Burger King är godast och Max har inte Sveriges godaste burgare. Men, det är min personliga smak. Jag föredrar till och med Donken före Max. (slå mig inte... och nej jag har inte ätit Max norr om Dalälven, jag har hört att det finns de som säger att de här i Stockholmstrakten inte kan jämföras med "the real deal" in the great north.) Vi var möra hela familjen när vi kom hem, vill jag lova :)

Måndagslista

Det var ett tag sedan jag skrev en. Minnet är ju bra, men väldans kort nuförtiden. :P Helgen har varit mysig, speciellt söndagen som spenderades på Fyrishovsbadet med fam Sköldqvist-Edler. Oj vad båda ungarna gillade att spendera timmar i plurret! :)

vi har fått adventsfint hemma! (inlägg kommer senare)
härliga söndag med bad och skoj med familjen Sköldqvist-Edler (inlägg kommer under dagen)
lillasyster har hunnit bli 6 månader och jag kan inte sluta upprepa, "Usch vad tiden går fort".
storebror pratar som aldrig förr och är så rolig att lyssna på!
julkorten har kommit! (se i headern :))
snart är det jul! Hoppas så på snö så den riktiga julkänslan infinner sig. Just nu är det bara semi-julkänsla! :P

Vad är du glad för en måndag som denna?

27 nov. 2011

Välkomna!

Vad roligt att ni hittat hit! :) Gillar min nya bloggadress måste jag säga. Och bloggen blev härligt julig och fin tycker jag! :) Mix 'n match med barnens också (som ni hittar här och här). 

Jag återkommer imorgon när ork finns att blogga om dagen på Fyrishov och adventspyntet! :) 

25 nov. 2011

23 nov. 2011

Jag inför en ny identitet

From here after I shall be known as Hiurtiga mamman. Jopp. Försöka duger i alla fall. Körde igenom step by step-zumba igår, för att fräscha upp minnet lite och idag blev det ett 20 mins pass på morgonen. Det är inte utan att man känner sig lite hurtig faktiskt. Fy så otränad jag är... Riktigt kände hur löshud och fett skumpade runt längs kroppen. Tur att man är hemma och ingen. Ja, ingen mer än ungarna som ändå älskar mig precis som jag är. :P Sonen ville också vara med och dansa så det blev lite krig om utrymmet, men det gick ändå bra. Ett avbrott för att hämta dottern som tyckte det var en bra tid att vakna, annars helt okej. :) Hoppas att träningstillfälle ges snart igen och då för ett av de längre passen. :)

18 nov. 2011

Mina fina ungar

Äntligen är de här, dagiskorten! Dottern ser dock lite halvcrazy ut, men storebror och syskonkortet blev riktigt bra! :)


Obs! Bilden är beskuren
För fem veckor sedan, då bilderna togs, hade dottern något mera hår... Nu har det skavts av på sidorna också... :P

16 nov. 2011

På mammans önskelista

Hittar man just nu detta:

Zumba Exhilirate
The Twilight Saga, hela bokserien på engelska, tack! 


kökslampa, behöver inte vara just denna, men den är fin :)
Bäddmadrass. Helst i 180x200... 
Lite nya textilier skulle heller inte sitta fel. Schyssta gardiner är det ont om... och sängkläder. 

15 nov. 2011

You are the sunshine of my life

En liten scrap-LO så här i kvällningen... :P Gjorde denna till en av utmaningarna hos scrapforumet theStudio. Hoppas på att vinna det fulla kitet som denna är gjort av. :) 
Credit: Paper Caper Designs' sampler kit Happiness

12 nov. 2011

Jag har bestämt mig

Första advent flyttar bloggen till en ny adress. Denna kommer finnas kvar ett tag, tills alla har hittat till den nya! :) Självklart kommer det finnas en hänvisning här till den nya när det är aktuellt. :) Men fram tills dess kör jag på här som vanligt! Alla inlägg kommer ju hänga med till den nya bloggen också.

Idag står lite nödvändighetsshopping och middag hos svärmor på schemat. :) Sämre kan man ju ha det! :P

11 nov. 2011

Gilla mig på fejjan!

Jag har nu tagit steget och skapat mig en facebooksida! Där kommer alla mina blogguppdateringar hamna. Inte bara från en här bloggen, utan från barnens och scrapbook, och ev min lite mer obsessive-blog... :P Kika in och gilla mig, vettja!

8 nov. 2011

Nu blev det kväller...

Så här fin var himlen när vi gick hem från öppnis idag, vid 16-tiden. :) 

Det här med smörgåstårtan

Gunsan efterlyste både bild och recept... Men alltså, bild? Njae... det tog jag ju ingen.. Den var ju inte så vacker att se på... Men jag kan slänga in en gammal bild från den jag gjorde till min födelsedag, det skiljde inte så jättemycket, bara en fyllning och lite dekoration... :P
Fyllning 1:
Bredbar leverpastej med gurka i blandat med lite creme fraiche

Fyllning 2:
mosade ägg med gräslök, majonäs och lite creme fraiche

Fyllning 3:
hackad rökt skinka med scharlottenlök och creme fraiche

Dekoration:
vispad grädde blandat med majonäs som "täcke", gurka runt om, körsbärstomater, ost och hamburgerkött med en blandning av creme fraiche och pepparrotsvisp emellan (makens påhitt) samt egenodlade physalis i mitten.  

Just hamburgerköttet med fyllning som rullades ihop och skars i små "rosetter eller rosor" blev inge bra. Det var alldeles för tunna skivor, men gott blev det i alla fall. Till nästa gång kör vi nog det i ett lager istället för äggröran. :)

Smaklig spis!

Jag tror jag är allergisk...

... mot träning. Så fort jag ens har börjat tänka i banorna "Nu är det dags att ta tag i lösfettet och börja träna" så kommer förkylningen som ett brev på posten... (Nej, det har definitivt inget att göra med att resten av familjen snörvlat och hostat till och från i några veckor, inte alls.)

Jag har relativt seriösa funderingar på att köpa träningskort på friskis och kanske börja simma igen. Och jag ska leta fram mina zumba-skivor andra trevliga träningsdvder jag har här hemma. Jag har MASSOR! Det tråkigaste är ju att jag faktiskt tränade riktigt bra, och hade gått ner en del innan jag blev gravid den här gången. Men så fort jag blev gravid så slutade jag. Inte för att jag inte tyckte att det var bra att röra på sig, utan för att jag var så sjukt trött hela tiden. Däckade ju vid 20 typ och hade liksom ingen energi att göra något alls. Då är det inte lätt att hålla i gång vill jag lova. Sen när väl energin och orken kom tillbaka ja då kom även foglossning och magen hade växt så pass att jag inte kände mig bekväm med att träna...

Så på den vägen är det... Nog för att alla gravidkilon är borta, och lite till för den delen, men jag måste liksom bli av med lösfettet. Bli lite fast i hullet som det så fint heter. :P Och skulle jag gå ner några kilo extra så gör det inte. :P Har en hel del att ta av... :P

Så, snälla förkylning, vik hädan och låt mig komma igång...

lånad från kaboodle

7 nov. 2011

Måndagslistan

Vilken härlig helg det varit, trots min osociala familj i lördags. :) Bättre var det i söndags när vi först på dagen var och inspekterade nytillskottet Christian, tre veckor idag, och sedan hade vi min pappa och B samt delar av fam Sköldqvist här på smörgåstårta då maken fyllde år. Jädrans vilken god smörgåstårta jag fick till då! :) Inte särdeles vacker, men vansinnigt god. :P Måste nog ta och öva lite på dekorationen...

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ mina härliga ungar! Har haft storebror hemma från dagis en vecka nu! :) Han måste väl också få lite lov? :)
♥ fler vunna auktioner! :) Jag kan inte låta bli... :P
♥ trevligt födelsedagskalas igår. Fick även prova spelet "Hole in the Wall" till Kincecten... Kul at spela, men ännu roligare att titta på! :P Det är bara silvriga outfits som saknas... och möjligheten till att dricka ett gäng öl... :P
♥ snart är det jul och i år har jag verkligen en legitim anledning till att följa julkalendern. :P Hoppas på att det blir något bra, har inte någon koll...
♥ julkortet är taget! Fick även en del bra bilder på varje barn också. :)

Sneak Peak

Idag fick jag äntligen ta blivande julkort på ungarna. Det var inte helt lätt kan jag säga. Sonen har lite svårt att sitta still, utan spexar gärna eller ser allmänt nerdrogad ut när man väl knäpper bilden, trots att han sekunden innan sett helt perfekt ut. :P Och såg den ena perfekt ut, såg den andra helt knasig ut... :P Men en bild blev det i alla fall och resultatet får ni se till jul. För er nyfikna därute, kommer här en sneak peak.

Credit: Gunhild. Font: Kingthings Christmas2
Spännande va? 

5 nov. 2011

Egentid i alla ära...

Men ibland är den rätt överskattad... Speciellt när maken, en lördag som denna, tycker att det är en bra idé att, så fort ungarna somnat på soffan, innan kl 20, hoppa i badet för att läsa sin Historiatidning... Han lyfte inte ens in ungarna i sina sängar eller tog hand om disken eller tvätten. Tack för den liksom... Så jag tog hand om maten, fixade matlådor, tömde och fyllde diskmaskinen och nu, äntligen, en halvtimme senare sitter jag bänkad med dregglet i mungipan och njuter av bröderna Winchester. Kvällen kunde varit sämre. Mycket sämre! :P
Lånad från cwtv.com
Eller? :P

Lösning på datorproblemet

Som bekant fungerar inte min lillplutt till dator riktigt som den ska längre och jag har funderat på lösningar hit och dit... Ny dator, kanske? Men, maken som egentligen inte använder sin laptop så mycket längre, kom på att han skulle klara sig med en surfplatta istället, för det är det enda han gör egentligen, surfar runt lite på diverse spelsajter och sådär, och tittar på film. Inte som jag då, som skapar både det ena och det andra kreativa. Så sagt och gjort, kollade över finanserna och kom fram till saker att dra in på (typ halvonödiga kalsong- och strumppernumerationer) och vips så fanns månadskostnaden där. Dessutom billigare än om jag skulle ta en ny dator. :) Smutt va?

Mamma jakeline är i alla fall nöjd. :)

(för vet ni hur svårt det är att pilla med html-koder och grejer när man inte ser hela fönstret för man har för liten skärm på datorn?! :P Och förminskar man ser man inget för man är halvblind... Vilket man iofs kanppt gör ändå, för det redan är så pluttigt. Men, det verkade som ett smart köp just då, för 2½ år sedan. Liten och smidig, ni vet...)

4 nov. 2011

Fråga kolon...

Jag har funderingar på att byta adressen till bloggen till mammajakeline istället för me with peanuts. För jag vill ju ändå att bloggen ska förbli mer än ego-blogg än en barnblogg om man så säger. Vet inte vad som blir smidigast, att jag helt enkelt byter ut adressen och hoppas att folk hittar mig, eller om jag gör en ny blogg, men exakt samma innehåll, men ny adress och sedan hänvisar under en period här i bloggen till den nya... Eller ska man helt enkelt låta det vara som det är för att göra det lätt för sig?

Tankar på detta?

3 nov. 2011

Min man - Blomsterräddaren

"Bara för att jag älskar dig", sa han och ställde ner två garderobsblommor på bordet. Eh? Vi har blommor, massor med blommor. Vi har inte plats för fler blommor, egentligen.
"De skulle liksom kastas, och jag vet att du gillar blommor," var hans kommentar. Men nya fräscha blommor, som dessutom var gratis, inkl krukor tackar man väl inte nej till? Eller? :P De har i alla fall nu på morgonen fått flytta in i sovrumsfönstret tillsammans med fina lampan som äntligen fått ett hem. Jag trodde inte att den skulle få plats (dumt att testa innan man drar förhastade slutsatser), men den "fits like a glove".

Se så fint det blev! 
 Varför det ligger ett par kallingar där och annat jox, får ni fråga maken om... :P Hade förstås varit kul med lite nya gardniner, men snart är det dags för julgardinerna, så kanske jag kan önska mig nya gardiner i julklapp... :P Fint blev det i alla fall. Den halvdöa aurelian har fått flytta ut, och väntar just nu på att vardagsrumsfönstret ska bli fritt från övervintrande tomat- och gullbärsplantor. Tomaterna börjar bli mogna nu! Äntligen! :P

1 nov. 2011

Loppisfynd!

Japp, vi har varit på loppis igen. Och vad händer på loppis? Jo man kommer hem med en mängd fynd!
Jag hittade äntligen ett par sådana treggings eller jeggings eller vad de nu kallas och som alla andra haft i åratal... :P 20 spänn, man tackar! (tydligen har Rusta haft någon drive där de sålt liknande för en tjuga också. Hmf, det hade jag totalt missat. :() Koftan kostade 40 och är supermysig. Sonen hittade ett fussballspel som han bara skulle ha och pappan som själv gillar att spela kunde inte säga nej. :) Till lillasyster hittade jag fina kläder för en tia stycket och maken shoppade fina skålen till oss båda.

Syskonkärlek på hög nivå

Storebror kommer inspringande i vardagsrummet där vi andra sitter.
"Jag har gjort mig illa!" säger han och håller upp handen (det syns inte ens en lite skråma på den lilla handen). Lillasyster börjar asgarva, ni vet ett sådant där kluckande härligt bebisskratt som man inte kan annat än att skratta med? Underbart. :P Men å andra sidan så är storebror den enda hon verkligen skrattar åt spontant och nästan jämt när hon får syn på honom. Storebror är hennes största idol och han kan inte göra några fel.