28 feb. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Måndag igen då. Känns helt okej med tanke på den händelserika helgen. :) Träffade bästa landetbrudarna i lördags för en middag ute på stan. Gjorde säkert av med lite mer pengar än vad jag borde, men va sjuttsingen... :P Gårdagen blev lagom slö i soffan framför teven... :)

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ v 29!
♥ tjejmiddag med unitjejorna på onsdag! Mycket egentid för mamma Jakeline blir det.
♥ födelsedagskalas på lördag hos M & C utan son. Egentid för både mamma och pappa. :)
♥ har färgat håret. Dock blev det inte så mörkt som jag hade planerat... Men fint ändå.
♥ sjukskrivna kollegan är åter på jobbet, så nu är det mer ordning på torpet.
♥ det är ljust! Jag hör vårfåglar sjunga och minusgraderna blir färre och färre! :D

Vad är du glad för en mådag som denna? Skriv en egen måndagslista, kommentera och jag lovar att kika in hos dig! :) Besök även Måndagslistans grundare Jennyn!

27 feb. 2011

Egentid när den är som bäst

Jag är inte den som egentligen behöver så mycket egentid. Jag är väldigt hemmakär och åker helst hem direkt efter jobbet och umgås med min familj. Gör vi något så blir det med hela familjen och vi träffar oftast andra barnfamiljer. Men ibland behöver man lite egentid. Göra något helt själv utan man och barn. Min man är väldigt frikostig när det gäller egentid för min del.

Igår var jag ute och käkade med mina gamla barndomskompisar som jag inte sett på år och dar! Det var så kul att ses igen. Tanken var att vi skulle vara fyra, men Sara i Italien var tvungen och jobba, men lovade att försöka komma till Sverige igen inom kort. Det finns inget bättre en en kväll i goda vänners lag och god mat och en massa skvaller. Man har ju lite att ta igen när man inte har setts på ett tag. :P Nu får vi dessutom chansen att träffas snart igen! :D

Och på onsdag blir det middag med unitjejorna. Vi lyckas faktiskt träffas lite oftare än var tredje år. :P En middag eller så några gånger per år i alla fall. Det ska bli jätteroligt att träffa dem också! :) Sedan på lördag ska vi på födelsedagskalas hemma hos M & C utan barn. Maken och jag har inte gjort något helt själva sedan vi var och såg Ozzy i höstas så det är på tiden! :)

23 feb. 2011

Råtta tillbaka, och vi är på vift igen...

Råtta har ännu en gång synts till i vår lokal. Så idag är vi på vift igen. Och den här gången tänker vi inte flytta tillbaka. Nu är processen för byte av lokal verkligen aktuell och påskyndad från alla de håll. Äntligen. Tänk att det ska behöva hända något så drastiskt för att de ska inse att lokalen är under all kritik. Inget har ju heller gjorts åt den dåliga ventilationen som inte alls är inställd efter våra behov. Det ska bli intressant att höra vart råttorna kommer in och ut... För den här gången har vi i alla fall inte öppnat vårt fönster. Och det är faktiskt inte meningen att man ska behöva låsa in mat och torrvaror i en kontorslokal för det finns en risk för att råttor kikar in. Så det så.

22 feb. 2011

Måndagslistan, på en tisdag

Låg och sov på soffan mest hela dagen igår, så det blev inget bloggande av alls. Fy vad min mage har levt sjörövare med mig. Vet inte om det var en matförgiftning eller en väldigt lätt magsjuka. Maken fick hänga på låset på dagis och lämna sonen tidigt, då jag inte orkade ta mig ur sängen. Att hämta på eftermiddagen var ett projekt i sig. Men idag känns det i alla fall bättre. Man är så klart svag då man knappt ätit något, men en lugn dag hemma gör nog susen.

Idag är jag glad för:
♥ v 28 och trimster 3!
♥ ny frisyr och är så nöjd!
♥ ska träffa saltistjejorna i helgen, det var verkligen år och dar sedan.
♥ en annan tjejmiddag vankas nästa onsdag med bästa unitjejorna
♥ neddragningen på sömn för sonen på dagis verkar funka. Nu vaknar han lagom tills vi ska gå upp. :)
♥ jag har en underbar man och son som tar hand om mig när jag är sjuklig.

19 feb. 2011

Anders Glenmark ringde...

... och ville ha tillbaka sin låt.

Både jag och maken satt och nynnade med i Erik Saades låt ikväll, men på svenska och inte för att vi gillade hans låt. Nej, refrängen är nämligen ruskigt lik syskonens Glenmarks bidrag 1984 Kall som is. Eller vad säger ni?




Jag får nog hävda att schlager var bättre förr...

17 feb. 2011

Veckans Fototema - Gammalt

Veckans fototema presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Gammalt
Liten son i gammal 70-talsvagn som pappan sov i när han var lika pluttig

En avsliten rostig vajer. Vackert!

Gammalt väderbitet trä någonstans på ett berg i Jämtland

Vaggan som gått i arv i generationer.
Gamla saker är ofta vackra... 

För fler tolkningar, klicka här

Postens hot...

Postens hot mot vår hyresvärd har uppmärksammats i tidningen, och förhoppningsvis rör det sig bara om just det, ett hot. Har vi tur kanske de löser det innan den 14 mars och vi slipper vänta på posten eller eftersända den så att vi i alla fall får vår post. Jag kan förvisso hålla med om att våra brevinkast är väldigt tröga, och trögare än i förra fastigheten vi bodde i, men det är ändå helt absurt att vi ska behöva anpassa oss efter deras sugiga öppettider för att få vår post.

Btw, inget tredje ont har egentligen hänt. Förutom att jag halkade på väg till bussen igår, men det räknas knappt. Inget större irritationsmoln på himlen just nu... *peppar, peppar*

15 feb. 2011

Oh the Joy!

Hörde ni den drypande sarkasmen? 

För det första; Posten har bestämt att sluta dela ut post i vår fastighet from 14 mars då våra brevinkast är så tröga att de får ont i armarna. Vi får hämta vår post på deras företagscenter vissa tider på dagen, typ 7-9:30 och 14-15:30 fram tills dess att vår hyresvärd åtgärdar brevinkasten eller bygger postboxar på markplan. Vår hyresvärd tänker minsann inte skynda på några sådana planer då de anser att det är för jobbigt för äldre och funktionshindrade att ta sig ner till markplan. För det är ju inte jobbigare att ta sig till företagcentrat som ligger på andra sidan byn med omöjliga öppettider för oss vanliga dödliga. Detta betyder alltså att vi kommer kunna hämta vår post var tredje vecka då maken börjar sent. Alternativt får jag komma senare till jobbet någon dag i veckan. Jävligt drygt måste jag säga. Får bussa maken på både posten och hyresvärden. Åh vad jag önskar att vi bodde i hus nu, då hade jag sluppit alla jävla trappor och uppförsbackar och bråk mellan brevbärare och hyresvärd.

För det andra; Busshelvetet vägrar komma i tid, eller överhuvudtaget. Igår kom bussen 7 minuter efter avgångstid och idag kom den inte alls utan jag fick stå i vargakylan och frysa rumpan av mig tills bussen från Hallstavik kom 7:05. Och ingen litar ju på kommunaltrafiken så alla åker bil vilket betyder att det är jordens köer och jag blir jättesen till jobbet. Visst, jag kan inte göra så mycket, jag har ju inte direkt något val utan måste åka buss. Men i alla fall. Det är drygt. Och jag fryser. Fortfarande. Hur svårt är det att starta en buss i bussgaraget och åka de typ 1000 metrarna till busstation?! Eller kanske gå ut med att de bussarna som startar i Rimbo inte går utan man får ta de som kommer från Hallsta?! Imorgon tar jag det säkra före det osäkra och tar den tidigare bussen. 

Alla onda ting är tre, eller hur var det? Jag väntar nu på dåliga händelse nummer tre... 

14 feb. 2011

Ny frisyr

Osminkad och dan... :P Men det får ni ta... :P Är iaf jättenöjd som vanligt med håret. Var på väg att klippa mig kort, men kanske nästa gång. Är nog lite feg iaf. :P Ska väl hälla i lite färg någon dag när jag hittar någon jag vill ha. Konstigt nog tycker alla andra att min naturliga är jättefin och guldig... :P

Innan var jag hos BM på koll och allt såg bra ut, men det får ni läsa om i Bönans blogg. :P

Idag, måndag, är jag glad för...

Måndag igen då. Helgen flög förbi i vanlig ordning och ännu en vecka läggs till rullorna. Trots snökaos och iskyla så är allt väl med oss. :)

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ v 27 och BM-besök idag! :)
♥ håret åker av efter BM-besöket! Äntligen!
♥ SOL!!! massor av minus, men jättefint väder i alla fall. Man kan inte annat än bli glad.
♥ Jag hann med en snabbvisit på Öppna förskolan i fredags innan jag tvingades till jobbet.
♥ Jag är (just nu i alla fall) full av energi! Kan nog bero på att jag sovit ypperligt bra i natt! :)
♥ Alla ♥s dag! Även om vi inte firar så är det rätt mysigt ändå!
♥ Jag har världens knasroligaste unge och underbaraste man!

Vad är du glad för en solig måndag som denna? Skriv en egen lista, kommentera och så kikar jag in hos dig! Glöm inte att kika in hos Jenny, Måndagslistans grundare!

11 feb. 2011

Fick minsann åka till jobbet iaf...

Efter en blixtvisit på öppnis så bar det ändå av till jobbet med förbetald taxi skickad från HK. Kom till jobbet straxt före tolv. Det var ju kul att träffa alla gamla mammor på öppnis iaf och vilket välkomnande man fick sen! :) Alla var jätteglada att se oss. Längtar till mammaledigheten lite mer nu. :P

Dock ringde dagis vid två och tyckte vi skulle hämta sonen som hostade så han kräktes... Stackarn. Han har ju varit lite förkyld till och från men inte hostat så där tidigare. En av anledningarna till att jag tyckte det var lite okej att vara hemma ändå idag... Maken fick åka hem och hämta honom. Känns lite varm nu och sitter och nickar i soffan. Hoppas att det går över till på måndag i alla fall.

Insnöad

I princip alla bussar i hela stockholms län är inställda. Med andra ord kan jag inte ta mig till jobbet. Jag tar tillbaka allt gott jag har sagt om mysiga vita vintrar... :P Försöker njuta av den oväntade ledigheten, men får ändå ont i magen då jag tänker på hur det ska gå att täcka upp idag... Ännu jobbigare känns det att veta att vi skulle ha möte med vår nya kontaktperson på jobbet idag. Maken tog sig i alla fall till jobbet helskinnad. Visst jag skulle säkert kunna ta en taxi, men jag har inte pengar att lägga ut tills sl kanske eventuellt betalar ut resegarantin. :S

10 feb. 2011

Veckans Fototema - Vatten

Veckans fototema presenteras i samarbete med Fixa Din Bloggs Forum
Vatten



Vatten, vatten, bara vanligt vatten. :) 

För fler tolkningar, klicka här.

9 feb. 2011

Still no rat in the trap

Atnicimexkillen lät så säker på att det skulle sitta en liten råtta i en av de många fällorna i vår lokal i morse, men inget. Nu får vi se om det är så att råttan flyttat helt enkelt. Klart är iaf att den antagligen inte kommit in via fönstret när vi vädrat utan någon annanstans ifrån. Det enda anledningen till att han skulle tagit den vägen är om han blivit skrämd av någon förbipasserande utanför. Den eventuella lukten av vårt te och kaffe och enstaka riskaka är inte tillräcklig för att den ska krypa in genom ett öppet fönster.

Så vi fortsätter att sitta utlokaliserade i annat rum så länge. Vi hade möte med vår kontakt på huvudkontoret igår också, inte bara om råttan utan om situationen i stort och klagade av oss lite. Det är ju rätt jobbigt att flytta runt och inte ha ergonomiska verktyg längre. Är sjukt trött i armar och axlar. Plus att lokalen vi nu sitter ligger låååångt i från allt annat och är en vanlig lektionssal. Nästa vecka är det ju jag som hämtar och det är stressigt som det är på eftermiddagarna att hinna till bussen. Även om luften inte är den bästa där borta så har vi i alla fall kök, toalett och busshållsplats i närheten. :P

8 feb. 2011

Uppdatering kring gnagaren...

Vi har nu varit förvisade från vårt rum sen i torsdags. Har kikat in i vanliga lokalen lite då och då och råttan är kvar. Den kan även förflytta sig från ett rum till det andra med en stängd dörr emellan, vilket tyder på att den INTE kommit in genom fönstret som vissa vill ha det till. Den använder det mindre rummet till toalett. Jättefräscht. Sanering och nytt rum får vi hoppas på. Annars tänker jag spela ut gravidkortet och be om att bli sjukskriven eller kräva omplacering till det är avhjälpt. Helt nytt rum helst, för lokalen vi har idag ligger på markplan och det är ju inte den bästa platsen om man vill slippa en råttinvasion. Och ventilationen suger så vi måste öppna fönstret för att få lite syre och frisk luft.

Det ska bli mycket intressant att höra vad Anticimex säger idag. Vi är iaf helt säkra på att råttan inte kommit under våra små vädringsstunder. Vilken normal råtta klättra frivilligt in hos tre växelhäxor som typ aldrig är tysta?! :P

7 feb. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Så var det måndag igen. Helgen är puts väck och inget "nyttigt" har blivit gjort. Men samtidigt är det skönt med sådana helger. Normalt sätt ska man ju känna sig mer utvilad, men med en tvååring som vaknar i ottan och skrålar är det inte helt lätt... :P
Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ v 26 och BM-besök om en vecka
♥ man nog ana sig till att våren så sakteliga är på väg. Vill ha sol och värme nu!
♥ inget ont som inte för något gott med sig. Råttan i rummet har verkligen sett till att vi insett hur dålig arbetsmiljön i vår vanliga lokal är.
♥ jag har en underbar man och son
♥ livet känns rätt bra ändå! :P

Vad är du glad för en måndag som denna? Skriv en egen lista, kommentera här och jag lovar att kika in och läsa hos dig! Glöm inte att besöka Måndagslistans skapare, Jennyn, i hennes blogg!

6 feb. 2011

Veckans Rubrik - Mitt favoritrecept

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa Din Bloggs Forum
Mitt Favoritrecept
Jag är litet av en kakbakare. Äter visserligen inte så mycket själv, men tycker om att baka. Detta recept är väldigt enkelt, tar inte lång tid och det blir nästan alltid en hit. Det går dessutom att ändra i det oändliga. Byt ut smaksättning bara så har du helt plötsligt en ny kaka! Lärde mig detta recept när jag jobbade på lunchresturang för många år sedan.

Småkakor
1. 200 g smör och 2 ½ dl socker blandas poröst. Jag brukar ta fram smöret i förväg så det är lagom mjukt när man börjar.
2. Blanda i 2 tsk bakpulver och smaksättning (tex 2 msk sirap, kakao, vaniljsocker, kardemumma eller vad du tycker i gott.)
3. Slutligen ska ca 5 dl mjöl blandas i. Jag brukar oftast ta lite mindre när jag inte gör sirapskakor, då den degen i regel blir torrare. Man får känna efter helt enkelt.

Rulla ut i längter och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till med fingrarna. Om du gör kakaovarianten kan du pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. Medan kakorna är varma dela dem på diagonalen med en kniv så är det bara att bryta i sär dem när de svalnat.

Vill du kika på andras favoritrecept? Klicka här.

Bli en Buzzador du med!

Jag är sedan en tid tillbaka en sk Buzzador. Jag är litet av en försökskanin kan man säga, och får hem produkter att testa inom familjen men även tillsammans med mina vänner. Än så länge har jag bara hunnit med en kanpanj för Decubal då jag fick testa hudkräm och läppbalsam. Gillade den supermycket.

Inget speciellt krävs för att bli en Buzzador, men just nu eftersöks småbarnsfamiljer med barn födda efter 1 februari eller senare, samt gravida. Det kostar ingenting mer än lite tid framför datorn och nätverkande bland familj och vänner. Ett roligare sätt än att delta i paneler på nätet där man får hem enkäter titt som tätt i alla fall! :)

Verkar detta intressant? Vill du gå med? Klicka på denna länk.

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1

Ingen har väl undgått att Melodifestivalen har dragit igång. Redan diskuteras det vem som vinner i år, vem är sämst och vem är favorit. I år är det Rickard Olsson och Marie Serneholt som håller i mikrofonerna och tävlingen. Tycker de var helt okej, kanske något krystat i början, men de kommer nog igång till nästa vecka.

Startfältet var väl inte direkt något att hurra för måste jag säga. Helt otippat föll jag för Le Kid och Swingfly. De var lite annorlunda och söta på något sätt. Danny som gick direkt till finalen gillade jag inte alls. Men visst, den kanske kan slå utomlands, speciellt om folk gillar Justin Timberlake-kopior. Swingfly gick vidare till finalen men Le Kid åkte tyvärr ut.

De som gick vidare till andra chansen var Pernilla Andersson och Jenny Silver, de var inte dåliga, men heller inga höjdare. Pernilllas var nog snäppet bättre än Jennys. Dilba, Jonas Mattson och Rasmus Viberg var så trista att de knappt är värda att nämnas. Vet inte vad det är med dagens manliga artister och deras förkärlek för att sjunga i falsett. Någon som har någon idé?

Ang arrangemanget i övrigt tycker jag att Stormare och Nanne var rätt roliga ändå. Nanne är något av en favorit då hon har en skön humor och kan driva med sig själv, något som även Peter Stormare kan göra. De två utredarna var väl så där... *rodnar* Har inte ens brytt mig om att ta reda på vilka de är... :P

Efterlysning!

Jag efterlyser recept på goda nyttiga kakor! Sonen är ett kakmonster och kräver ofta kakor så jag skulle vilja baka ett nyttigt alternativ till mina vanliga småkakor som är fulla av smör och socker. Ska i dag testa att göra havrekakor som jag hittade i Sju sorters kakor, men det är fortfarande ganska mycket socker och smör i.

Har ni någon idé?

4 feb. 2011

Joråsåatt...

Vi är förvisade från vår arbetsplats någon vecka till. Anticimexs specialteam för råttor och möss inom hus kommer och utreder på tisdag. Dels ska de försöka hitta den jäkeln och dessutom se hur han har kommit in. Det som är lite extra kul är att vi mår mycket bättre när vi sitter och jobbar i vår temporära lokal än vad vi gör när vi är i vår vanliga. Nu suger den ju sjukt mycket och är inte alls anpassad för att ha människor sittandes, jobbandes, i den hela dagar. Det är något som påtalats innan vi flyttat in, men som avdelningen valt att strunta i.

Råttan hade i alla fall kikat fram under natten och nibblat på pepparkakan som låg i fällan, men är tydligen för liten för den storleken på fälla så den är ännu kvar någonstans i lokalen. Jättekul. Mindre roligt är att den temporära lokalen ligger längst bort i huset. Alltså JÄTTELÅNGT bort. Det tar en EVIGHET att komma hit och man är typ helt slut. Iaf om man som jag är rätt så gravid. :P Men det är det värt. Helt klart. Förhoppningsvis kommer vi att få sitta i samma hus nästa vecka i alla fall.

3 feb. 2011

Men fräscht då!

Vi har en råtta i vår arbetslokal. Japp. Den är här inne någonstans och lurar. Antagligen i kabelrännan vid fönstret. Kollegan såg den springa in där med hjälp av en sladd. Ick! Alla matliknande produkter har nu förpassats till skåp och det har torkats av överallt. Råttspillning har hittats lite här och där, bla på MITT skrivbord. Nu är jag inte rädd så för råttor, men man har ju hört att de sprider en hel del smitta. Känns jättebra att man har suttit här och ätit frukost liksom, gravid och allt.

Råttfällor är nu utplacerade och vi blir omplacerade i tillfällig lokal resten av dagen och i morgon. Lokalbyte är plötsligt otroligt aktuellt. Lokalen i sig är ju under all kritik så förhoppningsvis var detta droppen som fick bägaren att rinna över till vår fördel.