31 aug. 2011

Smartson söker testpiloter





Smartson söker just nu 10 testpiloter till Akta Gracos BeLogic. Det är en bakåtvänd barnstol som passar barn från 9 månader till 4-5år (9-25 kg). BeLogic är den första barnstol som klarat det tuffa plustestet upp till 25 kg. Plustestet är utvecklat för att visa hur bilbarnstolen skyddar barnet under de mest påfrfestande situationer. I plustestet utsätts bilbarnstolen för tuffare krav än de som finns i R44-reglementet. 

Vill du bli en av de tio? Ansök här!

Vad hände?!

Jag har stått emot så många år. Så många gånger jag varit hemma, men ändå lyckats byta kanal i tid. Men nu är det kört. Jag är lite fast. Lite fast i Våra Bästa År. Det är inte bra. Det är inte ens en bra serie. Jag har inte följt den förut... Hur hamnade jag här?!
lånad från allmanbildad.se
Måtte sonen bli frisk snart så jag kan få komma ut och bryta denna dåliga trend. Inte nog med att jag fastnat i Våra bästa år, jag följer gärna alla sorters Top Model (även de säsongerna som jag redan sett), Project Runway, Unga Mödrar... you name it, I have probably seen it more than twice. Dang it!

Hjälp!

30 aug. 2011

Det händer saker på balkongen

Nu har även det börja komma tomater på plantorna på balkongen! :) Så kul! Och gyllenbären/ physalisarna växer på! Ska bli spännande att se hur de smakar sedan. Satte ju på vinst eller förlust i balkonglådan de få plantorna som blev av frösådden, sedan åkte vi på semester och hade ingen som vattnade, men de klarade sig ändå!
Och en fin liten pelargon. Är en gammal sort misstänker jag för jag har norpat stickling från de som står på landet. Jag är egentligen inget större fan av Pelargoner, men just denna är otroligt vacker tycker jag. Brukar ta blommorna och klippa av och ställa i vatten inne. :)

Vi vann!

Det glömde jag ju skriva på måndagslistan! Kollade Lotto och jokern igår, vi prenumererar på tre rader på lotto och i Joker varje onsdag och lördag. Hittills har vi inte vunnit något alls. På sin höjd kanske vi har haft två rätt på Lottot och inget på jokern. Men i lördagens jokerdragning lyckades vi pricka in två rätt! Hela 80 kr blev det! :D Och när jag loggade in på svenska spel så upptäckte jag att vi vunnit 20 kr på Lotto för någon vecka sedan. Hihi... Det går framåt. Hoppas på en något större vinst nästa gång. :) Jag behöver inte så mycket... Skulle nöja mig med någon miljon eller så. Så att vi i alla fall kan börja titta på hus igen. Då har vi i alla fall så det täcker insats och lagfart och sådant nyttigt.

Ja, drömma går ju! ;)

29 aug. 2011

Tävling!

Jag tävlar om en härlig namnmössa hos Myspys
Vill du också vara med och tävla!? Det finns två sätt!
Gilla MysPys kläder på Facebook och bjud in dina vänner till MysPys kläder. Kommentera att du gjort det  -under tävlingsinlägget på Facebook! Detta blir en lott!

Har du en blogg så kopiera denna texten och bilden (går att hämta på MysPys blogg om det inte går att kopiera från denna bloggen) samt kommentera tävlingsinlägget på MysPys sida (kom ihåg att fylla i din e-mail adress), så blir det en lott!

Du kan naturligtvis dubbla dina chanser att vinna genom att göra båda!


Vi som har lite annorlunda namn på våra ungar måste ju också få kunna ha fina namnmössor till dem! :)

Idag, måndag, är jag glad för...

Det är inte helt lätt att komma ihåg saker när man går hemma hela tiden. :P Plus att jag har haft ett lätt datorhaveri. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ta ett nytt abonnemang och få dator på köpet eller inte. Vi har ju en stationär som vi kan plocka upp från källaren i värsta fall. Men det är ju så smidigt med en laptop. Jaja, framtiden får utvisa vad som händer i min datorvärld. :P Jag har i alla fall mycket annat att vara glad för! :)

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ shoppingturen med svärmor i lördags. Barnen fick en massa fint!
♥ dottern börjar återgå till sitt normala nöjda jag efter vaccinationen i onsdags. Tänk att hon är tre månader redan!
♥ min nya penna! :D
♥ sonen har börjat på dagis igen efter långledigheten. Ja, just nu är han förkyld, men som han har längtat! :)
♥ Öppna Förskolan har öppnat igen.
♥ mina Vanish-produkter från Buzzador är uthämtade, så nu ska här tvättas och buzzas igen!
♥ min fina familj så klart!

Vad är du glad för en måndag som denna? Skriv en lista du med och häng med i måndagspeppen som Jenny startade! :)

Veckans Favoritbilder


Lillfisan

Tänk om man var så smidig! :P

Storfisen
En glad cowboysare :) Eller blivande konung av Rohan, hästfolket

Fler favoritbilder hittar ni här.

27 aug. 2011

Tänk vad en penna kan göra en glad...

När barnen fick kläder så fick mamma en ny almanacka och penna. Och vilken underbar penna sen! En sådan gammal hederlig Bic med fyra färger. Men i en upphottad version. :P Inte fulblå utan lila, och med fina milda pastellfärger. :) Mamma fyller gärna sin almanacka med möten nu! :P
Tänk vad fint jag kan skriva nu! :) Nästan så att inspirationen kommer flödande bara så där...

23 aug. 2011

Lillplutten på upphällningen?

Jag tror min laptop börjar ge upp. Efter omild behandling från litet barn i två år, vätskeinvasioner och nu senast matade sonen den med lite kaffe, så blir skärmen ibland helt vit för en stund och efter kaffeinhaleringen så har tangentbordet slutat att fungera. Har sagt upp abonnemanget som jag tog för att få datorn när vi flyttade hit och inte skulle få bredband indraget på ett halvår, så jag kan ju ta och beställa en ny...

Just nu sitter jag med ett externt tangentbord som är större än laptopen och där spacetangenten inte fungerar som den ska. Mindre roligt med andra ord...
Det ser inte helt rätt ut va?

Visst kan jag låna makens, men jag har ju allt mitt på min dator, och det är inte alltid nätvärksdelningen vill fungera och jag får ABSOLUT INTE ladda ner några program eller dylikt till hans dator.

Klart att mamman ska ha en ny dator...?

22 aug. 2011

Rönninge By

Igår åkte vi till Rönninge By. Vi har pratat om att åka dit ett tag nu, men det har liksom inte blivit av. Det var våra vänner M & C som tog initiativet. Vi har inte träffats sen lillasyster kom och det var ju verkligen dags nu. :P

Fler bilder finns som vanligt på dayviews.
Storebror fick rida häst för första gången och han var överlycklig! :) Bredare leende får man nog leta efter. Vi hade med oss mat, vilket visade sig vara ett smart drag då det tog evigheters evigheter att få mat från cafét. Tydligen hade de bara ett våffeljärn, och då toasten tog slut så valde alla våfflor, vilket då gjorde att det tog 45 min att få mat. Inte helt okej när man har hungriga småbarn. Så att ta med mat är ett hett tips. Ta även med något att sitta på, då det fanns väldigt få bord. 

Lillasyster sussade sött i vagnen medan storerbror och polaren E röjde runt. :) Det fanns ju massor att titta på. Inte bara djur utan även traktorer fångade killarnas intresse. Vi kommer åka dit fler gånger, helt klart. :) Storebrors ridtur var helt klart besökets höjdpunkt, men även att klappa på djuren var uppskattat. 

17 aug. 2011

Man hittar grejor på landet...

I helgen var vi på landet för att röja lite. Vi har haft våra böcker stående därute och det finns en massa saker efter farmor som bara blivit liggandes på vinden, så nu var det verkligen dags att ta reda på och rensa ur vinden. Jag är ju väldigt förtjust i gamla saker, och skulle gärna bo i ett fint shabby chic't hem. Nu tycker inte mannen att det lantliga vita är lika fint som jag, så det är som det är hemma hos oss. En salig blandning. Men jag lyckades ändå få med mig några fina burkar hem för att dryga ut min kakburkssamling på hyllan i köket... :P
De nya burkarna är den beiga högst upp och Gunillas mazarinmassa. :) Lite buckliga och kantstötta men å så vackra. :) Hem följde även en gammal mjölspann som jag och syrran hämtade mjölk i hos grannen när vi var små och han fortfarande höll på med mjölkkor samt en emaljkanna. I am a happy chappie! :)


15 aug. 2011

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Lillbus
Vår lilla Stig-Helmer
Storbus
Också ett sätt att använda armpuffarna på... 
Fler favoritbilder hittar du här.

Idag, måndag, är jag glad för...

Veckorna rullar på i rasande takt. Det är knappt man hinner med. :) Försöker aktivera oss alla så mycket det bara går. :P Så bloggandet blir lite lidande, men det är smällar man får ta. Det här är sista veckan på storebrors "sommarlov" och nästa tisdag börjar "allvaret" igen. :P Han har saknat dagis väldans mycket och har frågat om dagis ganska ofta på senaste tiden, så han blir nog glad när han får vara där igen. :)

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ barnen växer och frodas
♥ långpromenaderna har så smått gjort sitt återintåg i vardagen
♥ sonen är blöjfri! Stora killen!
♥ vi börjar få ännu mer ordning här hemma. Nu har även böcker kommit upp i bokhyllan. Det tog ju bara två år. :P
♥ får njuta av vecka till med båda ungarna hemma. :)

Vad är du glad för en mulen måndag som denna? Skriv en lista du med och kommentera min så kikar jag in hos dig! Besök även måndagslistans skapare Jenny och skriv en hälsning. :)

9 aug. 2011

Barnvagnsmaffia

Igår började vi långpromenaderna igen. :) Det var alldeles för länge sedan man kom iväg. Men med två barn, varav det ena gärna vill ha fri tillgång till mamma mu så är det inte helt lätt att försvinna iväg från hemma någon timme så där utan henne. Så det blir till att packa ner ungarna i syskonvagnen och knata på. Vi går en sväng på ca en timme, det är visserligen inte jättelångt, kanske 4 km eller så, men tungt blir det med ca 20 kg barn i vagnen som inte heller den är världens lättaste. :) Att det sedan är grusvägar och uppförsbackar gör ju allt ännu lite jobbigare, men bättre för kroppen. Man ska känna att man motionerar.

Det måste ha sett rätt kul ut när vi kom där, fyra mammor, tre syskonvagnar, en vanlig vagn och ett barn på cykel längs med landsvägen mot Ica. :P

Dock har jag inga bra promenadskor. Testade mina gamla "springskor" idag, och jeesus vad jag har ont i hälen nu. Fick en blåsa efter typ en kvart. Igår gick jag i mina små snörskor jag köpte i slutet av graviditeten och jag helt enkelt inte kom i något annat. De är inte direkt gjorda för längre promenader och bäraren bör ha strumpor på sig om denne planerar att gå en längre sträcka, så lilltån blev alldeles massakerad. Jag är sååå glad att jag fick låna foppatofflor av fd grannen när vi gått klart, annars hade jag nog inte tagit mig till S över huvud taget...

Det är i alla fall skönt att ha kommit igång igen. Promenader är ju en lagom motionsform när man ännu är "nyförlöst". Lågintensivt och så där. Sen har jag tänkt att införskaffa zumba till kinecten, men till att börja med ska jag nog ta och leta fram dvd:erna igen.

8 aug. 2011

Veckans Favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Storbus
När mamman är för lat för att gå till stranden funkar det fortfarande att bada i balja på balkgongen. :) 

Lillbus
Snorpan är riktigt stark i nacken nu. :) 

Fler favoritbilder hittar du här.

4 aug. 2011

Vissa saker är nog fortfarande bäst att göra för hand

Idag föll det på min lott att fixa maten. Köttfärslimpa. Husmoderligt värre liksom, och första gången i världshistorien som jag gett mig på det. Mannen är ju kocken i vår familj, och det finns anledning till det. Han är helt enkelt mycket bättre än jag på att laga mat. :P Men idag kände han att han inte orkade, trots att det var han som beställt maten... Jaja, sagt och gjort, så blandade jag glad ihågen ihop smeten efter instruktioner från tevespelssoffan. Jättebra. Tills jag skulle ha i hackad lök.

Vi köpte för ett tag sedan en förträfflig mojäng för lökhackande och annat hackande eller stavande, en så kallad Alligator. Väldigt smidig må jag säga. Hackar lök jättebra normalt sätt, men till köttfärslimpa vill man ha den väldigt finhackad, och det blev inte helt bra med alligatorn. Upptäcker dock detta lite för sent så nu har vi en köttfärslimpa med jättelökbitar i. :P Tur att det ska blandas i magen...

Vissa saker är nog fortfarande bäst att göra för hand. :) Även det bästa köksredskap behöver lite hjälp på traven om inte annat...

Ett enkelt sätt att pinga din blogg!

En ny bloggportal har sett dagens ljus. Det är så klart bästa bloggforumet som har fixat den. :) Vill du enkelt pinga din blogg eller hitta nya bloggar att följa? Gå då in på bloggnytt och lägg till din blogg eller bara kika runt på de som redan gjort det. :)

Det bästa är att du inte behöver göra något själv, anmäl dig och sajten gör allt åt dig! Dessutom får besökarna se ett utdrag från ditt senaste inlägg. :)


1 aug. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Måndag igen. Tiden bara flyger iväg. Maken har börjat jobba igen och jag är ensam med barnen. :) Storebror ska vara hemma till 23 aug. Ska bli spännande att se hur det går. :P

Idag, måndag, är jag glad för...
♥ barnen växer och frodas och utvecklas som bara den!
♥ vänner som har trädgård och studsmatta som gör att sonen sover 12 h i sträck... Tror knappast att det hänt förut! :P
♥ härlig helg med grillning och mys med vänner. :)
♥ man och barn. :)
♥ kvällsbad :)

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Lillfis
Lillfisan sitter riktigt bra i soffhörnet! :)

Storfis
Busfrö på studsmatta :)

Fler favoritbilder hittar ni här.