26 sep. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Åh, det var ett tag sedan jag skrev en måndagslista. Har liksom kommit av mig lite med bloggandet över lag tycker jag nog... :P Men jag ska försöka råda bot på det. :P

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ barnen växer och frodas.
♥ sonen pratar allt mer och berättar om allt han gjort och inte gjort. :P
♥ på fredag är det äntligen dags för lite tjejhäng med bästa Fia och Helene och så två småtjejor också. :)
♥ har haft en skön måndag med morfarn. Lunch och bus i parken uppskattades av både mor och barnbarn.
♥ snart kan jag äntligen förlänga mitt abonnemang på telefon så jag också kan komma med i android-klubben (just nu lånar jag ju makens gamla avlagda X8 och den är inte mycket att hänga i julgranen.).
♥ finaste Hugo döptes igår. :)

Vad är du glad för en måndag som denna?

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs Forum

Storbusen
 På dop kan man leka "kök" med polaren "Lemmin" (aka Melwin)

Lillbusan
Testar gröt för första gången. 

Fler favoritbilder hittar ni här.

25 sep. 2011

Vinnare Vanish

Grattis Arkeologitjejen!
"Blötlägg och tvätta med vanlig tvål, alternativt diskmedel beroende på hur fet fläcken är."
Maila din adress till jakeline(at)hotmail.com så kommer påsen på posten! 

Vinnare AntiLice


Grattis Solkatt! 
"Bästa sättet att förhindra spridning är väl att hålla sin mössa för sig själv och inte dela kammen/borsten med någon annan."
Maila mig din adress på jakeline(at)live.se så kommer flaskan med posten! 

24 sep. 2011

How do you like them apples?

En av de bästa sakerna med landet är att vi har en massa goda äpplen. Äpplen kan man ju som bekant göra en hel del med. :P
Den här gången blev det äppeldricka och äppelpaj (baserat på rabarberpajsreceptet). Äppeldrickereceptet kommer från makens mormor och det blir så sjukt gott! Visst, det tar ett par dagar att göra, men det är verkligen försvinnande gott. :)

Gör så här:
Hacka upp valfri mängd äpplen i tunna bitar, och lägg i ett stort kärl (tänk jättemegastort :P), de behöver inte rensas då de kommer silas bort senare. Fyll på med 1 liter kokande vatten per kilo äpple. När detta är klart tillsätts 1 tsk vinsyra och 1 tsk natrium bensoat per 5 kg äpplen. Låt sedan detta stå kallt och övertäckt i minst två dygn. Häll av vätskan i lämplig flaska (vi kör på tillbringare först, sockrar och häller sedan över i petflaskor) och smaka av med socker, ca 1-2 dl/ liter. Drycken späs med lite vatten innan servering. Kan med fördel förvaras i frysen i petflaska. :)

Försökte få ett par bra bilder på ungarna också, men det blev bara denna på de båda tillsammans. :) Men den är verkligen inte fy skam. Lillasyster blir faktiskt 4 månader idag. :) Tänk vad tiden går, va?

23 sep. 2011

Syndigt god kaka

Hittade receptet via Mia som i sin tur hämtat det från Vita verandan. Nu blev inte min kaka så vacker, och definitivt inte bildvärdig, så ni får helt enkelt baka själva och se hur den ser ut.... :P Så sjukt god alltså.

Kanelkaka
7 dl mjöl 
4 dl socker 
4 tsk bakpulver 
4 tsk vaniljsocker 
100 g rumsvarmt smör 
3 dl mjölk 
1 ägg 

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke tillsätt smöret, mjölken och ägget och vispa ihop till en smet. Häll i en smord och bröad form (jag använde mig av en ca 30x40cm stor gratängform).

 Koka ihop: 
200 g smör 
2 dl socker 
3 dl havregryn 
6 tsk kanel 

Fördela kanelblandingen över kakan och grädda sedan i 200 grader i 15-20 minuter.

Nostalgifredag är lika med "suckfest"


Nu när jag är hemma en hel del tänkte jag att jag skulle ta och kolla igenom gamla teveserier jag gillade då det begav sig. Först ut är Buffy the vampire slayer. Och jag får njuta av David Boreanaz som vampyr. :)


21 sep. 2011

Klädbytardag= Fynddag

Idag hade vi klädbytardag på öppna förskolan. Jag valde att inte sälja något, jag har lite svårt att skiljas från bebiskläderna... Man ska ju aldrig säga aldrig... :P Men köpa nytt kan man ju alltid göra. Och det gjorde jag. :) Gjorde av med ca 150 kr. Helt okej tycker jag med tanke på vad jag kom hem med. 
Jag är litet av en bokfetischist, så de tre abc-böckerna för en femma styck fick hänga med hem. Storebror är så inne på bokstäver just nu, så jag vet att det är ett välkommet tillskott till biblioteket här hemma. Plus att Lennart Hellsing, Jan Lööf och Elsa Beskow faktiskt är några av mina favoriter. :) ABC-resan är jag ju själv uppvuxen med. 

Storebror fick även två överdragsbyxor, pris 0 kr. Det tackar vi för. Ett flygplan valde han själv, och sedan shoppade jag på mig lite vattenresistenta vantar (passar till båda ungarna), tröjor, ett par oanvända jeans för en tia och en jacka att växa i.

Lillasyster fick ett till Hello Kitty-plagg, kunde inte motstå den ursöta klänningen för en femma, och så lite kläer att växa i plus den fina haklappen som är perfekt nu när vi ska börja med smakportioner. 

Det var fullt med folk på öppnis idag och man är rätt trött. Med andra ord borde jag gjort som resten av familjen och knoppat för länge sedan, men jag har bråkat lite med scrapdesignen, spelat wordfeud (heter jakeline om någon är sugen på en match) och kollat på teve och helt enkelt njutit av lugnet. Men nu känner jag att det är dags att säga godnatt. :) 

Jag ska bara... Sa jag att Alfons är mitt andra namn?

Jag tävlar!


Jag tävlar om en tavla hos Gunsan! Tävla du med!

20 sep. 2011

Bloggtorka, sjukdom och scrapdesign

Jo det har varit lite tyst här som ni kanske märkt. Har haft två snörvlisar hemma, varav den större även hostat som en tok. Inte helt lätt att komma sig för att skriva något intressant i bloggen då heller... :P Hade en förhoppning om att ta fina höstliga bilder på ungarna i lördags. Vädret var underbart och vi åkte till landet för att plocka lite äpplen till äppelpaj och äppeldricka. Men när vi kom fram sov båda två så sött i sina bilstolar så jag hade inte hjärta att väcka dem... Det får helt enkelt bli en annan gång. Hade tänkt mig en fin syskonbild att kunna skicka som julkort, men barnens sömn går faktiskt före. :)

Det har väl i övrigt inte hänt så mycket här, förutom att jag testar min lycka som scrapdesigner i en utmaning på The Studio... Får se om jag ens deltar eller om det bara blir ett litet kul sidoprojekt. Har hittat en massa "nya" (läs: evigt eftersökta och för mig okända tills nu) braiga funktioner i mitt redigeringsprogram GIMP (som är gratis, och gratis är gott, speciellt när man som sagt hittar de funktionerna man svurit över inte funnits tidigare. :P). Det kommer nog en sneak peak om någon dag... :P

15 sep. 2011

Veckans rubrik: Intervju med min son

Veckans rubrik presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Intervju med min son, 2,5 år
Det är inte helt lätt att intervjua en 2,5 åring, men jag gör ett försök. 

Vad heter du? Emme-g (Eomer)
Hur gammal är du? Två (sa tre först, men det stämmer ju inte riktigt)
Vad heter din syster? Allin, bebis (Aylinn)
Vad heter din mamma? Mamma Mia (Maria)
Vad heter din pappa? Pappa Tias (Mattias)
Vem leker du med på dagis? Lena (öppna förskolans föreståndare), Hanna-Li och Lemmin (Melvin)
Vad har du ätit till lunch? Momötter (morötter)
Vad har du gjort på dagis? Ritat
Favoritfrukt? Banan
Vilken är din favoritfröken? Maggan
Favoritdjur? Isbjörn
Favoritleksak? Bilar
Favoritfilm? Lilla röda traktorn
Favoritfärg? Grön



Fler barnintervjuer hittar du här.

12 sep. 2011

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Storebror
Läser Legotidningen i fåtöljen

Lillasyster
Glädejtjuter i mammas knä
 Fler favoritbilder hittar ni här

Tävling: AntiLice

"Jag tävlar om en flaska AntiLice hos mamma jakeline. Tävla du med!"

En dos räcker! Bli av med lössen med AntiLice! För att vara med och tävla; kommentera inlägget och ge mig ditt bästa tips för att förhindra lösspridning! Glöm inte kontaktuppgifter (mailadress)! För en extra lott i dragningen, använd bilden och texten ovan och tipsa om tävlingen i din blogg och länka till inlägget i din kommentar! Lycka till!

Tävlingen pågår till 25 sept kl 21!

Tävling: Vanish Oxi Action


"Jag tävlar om en påse Vanish hos mamma jakeline. Tävla du med!"

Farväl till fläckar, lita på rosa! Reglerna är enkla, för att vara med och tävla, kommentera inlägget, ge mig ditt bästa "husmors"tips mot tuffa fläckar, glöm inte kontaktuppgifter (mailadress)! För en extra lott i dragningen, tipsa om tävlingen i din blogg med hjälp av bilden ovan, och länka till inlägget i din kommentar. 

Tävlingen pågår till söndag 25 september kl 21.

11 sep. 2011

Loppissöndag!

Idag tog vi oss en tur till Roslagsstoppet för lite bakluckeloppis. De har haft loppis där varje söndag nu typ hela sommaren, men vi har liksom aldrig kommit iväg förräns nu. OJ, vad mycket folk det var, både säljare och köpare! Dottern placerades i baby björnen och sonen på pappas axlar och sen var det bara att titta. Vi hade väl egentligen inte tänkt köpa något, men vi kom hem med både det ena och det andra... :P Jag hittade tex en jättefin lampa, kläder till dottern och maken en ny trådlös telefon.

Knappt 200 kr gjorde vi av med... :) Och dottern har fått sitt första Hello Kity-plagg. :) Blir bra att matcha de mer killiga kläderna med lite rosa och lila! Och klänningen är ju bara så SÖT, dock i storlek 80, men den kanske passar till jul... :P

AntiLice

Snart är hösten här och med hösttider kommer lösstider. Barn som lånar varandras mössor och kammar, hur många gånger man än säger åt dem, så gör de det i alla fall.

Då är det bra att det finns medel som AntiLice. Det behövs bara en behandling av AntiLice för att lössen och deras ägg ska försvinna. Smidigt som bara den. AntiLice dödar lössen och deras ägg på mekanisk väg och därför finns det ingen risk för resistensutveckling och medlet fungerar även på resistenta löss och ägg.

Medlet är till skillnad från andra hårlusmedel vänligt mot känsliga hårbottnar och passar särskilt bra till barn. Medlet kan användas från sex månaders ålder. AntiLice är ofarligt för miljön och inte brandfarligt.

Jag har fått prova på AntiLice eftersom jag är Buzzador. För att läsa mer om Buzzador gå in på deras hemsida och vill du också testa nya produkter och buzza om dem? Klicka här och gå med du med. Om du följer länken framgår det att du blivit rekommenderad av mig (jakeline).

Eftersom vi inte har löss i familjen så har jag AntiLice över! Vill du vinna en flaska? Håll utkik i bloggen, för snart kommer det en tävling!

8 sep. 2011

Lita på rosa!

Är ju som bekant Buzzador, och den här gången har jag fått prova Vanish alla produkter. Tack för det Buzzador! (Läs mer om Buzzador här.) Vi har haft Vanish hemma ett tag redan tidigare, men inte provat hela sortimentet så jag blev så glad när jag fick veta att jag kommit med i kampanjen! Ni som har småbarn förstår nog varför! :) Det blir en del fläckar som behöver hårdare tag än bara tvättmedel.

Jag testade faktiskt chrystal white först, mest för att jag har en massa vita kläder med fläckar på som jag inte fått bort. Med bara pulvret i tvättmaskinen hjälpte det väl mest på de nyaste fläckarna, men med gnuggning och blötläggning så fick jag faktiskt nästa bort en av de fettfläckar jag fått på magen (jag har aldrig egentligen kunnat haft ljusa kläder då jag dräller... :P).

Visst, Vanish fungerar bäst om man tar tag i fläcken på en gång, tex lägger i blöt med medel eller gnuggar in på fläcken och sedan slänger in i tvätten, men nu när jag tagit för vana att ha en skopa/boll med Vanish i varje tvätt så vågar jag inte sluta... :P Ett plus är att de flesta av produkterna är parfymfria och alla är svanenmärkta. De som har parfym luktar inte mycket de heller. :)

Vill du också bli Buzzador? Klicka här (mitt användarnamn är Jakeline)! Vill du vinna en testpåse med Vanish Oxi Action? Håll utkik i bloggen!

6 sep. 2011

Du fattas mig...

Credit: The Okie Toothfariry's kit Pet Love
Det är med sorg i hjärtat som jag måste berätta att vår älskade vovve har fått somna in. 
Underbarare vän får man leta efter... 

5 sep. 2011

Idag, måndag, är jag glad för...

Så var det måndag igen då. Helgen har varit superbra, även om söndagen var lite däst då vi kom hem sent, eller ja tidigt om man så vill, i lördags natt. Mycket trevlig middag.

Idag, måndag, är jag glad för:
♥ barnen växer och frodas. Eller ja, den ena har varit förkyld, och den andra gnällig sedan vaccinationen... :P Men jag är glad för dem i alla fall! Mina ♥an!
♥ Goda råd under härliga långpromenader
♥ att sonen får gå tillbaka till dagis imorgon. Som han (och jag) har längtat!
♥ jag har testat jordgubssås till anka för första gången. Gudomligt gott! :)
♥ jag är inte totalt beroende av Våra bästa år. Jag kan faktiskt strunta i att titta... Men vill jag...? :P

Vad är du glad för en måndag som denna? Skriv en lista du med, kommentera här och jag lovar att kika med en hälsning hos dig! Titta gärna in hos Jenny som skapade Måndagslistan också! :)

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum

Lillfröken
Övar på att sitta så ofta hon kommer åt

Stora killen
Slime och trolldeg i skön kombo! 

Fler favoritbilder hittar ni här.

En bild i timmen - Lördag 3 september

 En bild i timmen presenteras i samarbete med Fixa din bloggs forum
Credit: Digilicious Designs' kit SummerBreeze
Dagen började dock tidigare än klockan åtta. Sonen sov kanske till 6-rycket, och dottern vaknade även hon runt den tiden, så det var bara att pallra sig upp. Efter frukost åkte far och son och shoppade och mor och dotter gick på promenad. Så skönt att komma ut lite. :) Har ju varit relativt begränsad i mina förehavanden senaste veckan då sonen varit sjuk.

Redo för middag hos Lars och Carro. De väntar sitt första i slutet av oktober och det var så kul att se hur magen vuxit sedan sist! :)

Credit: Linda Cumberland's kit Citrus Crush
Kvällen blev mycket trevlig, och mycket sen för en tvåbarnsmor och hennes barn. :P Fadern var dock helt nöjd med att komma hem vid halv tre på natten (mindre nöjd när det var han som hade "jouren" när sonen vaknade vid halv sju...) Maten var helt suverän, ankbröstfilé med jordgubbssås och rotfrukter. Såsen var verkligen underbar, liksom sällskapet så klart! :)

Fler bidrag hittar ni här.