31 okt. 2011

Veckans favoritbild

Jag och mina an

Tävlar hos mystjejen


Jag tävlar hos Mystjejen i ”måbra” tävlingen

Idag, måndag, är jag glad för...

Vilken fartfylld helg det varit! :) Härligt! I fredags, tacomiddag hemmas hos B & J, i lördags 1 årskalas för finaste Saga och i går loppis, lunch hos B&J och 3 årskalas för finaste Dahlia. Så det var inte för utan man kände att man faktiskt fick spendera hela dagen hemma idag! :) Myst massor av mina hjärtan!

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ att lillasyster inte blivit lika påverkad av vaccinationen här gången. Dock en segdragen förkylning istället...
♥ att storebrors trots börjat avta något. Eller mitt tålamod blivit större. Jag hoppas på det förstnämnda. :P
♥ fynd gjorda på loppis och auktioner!
♥ min mobil, igen. Jag upphör aldrig att förvånas och förundras. :) Me likie so muchie! :D
♥ min man. För han är bäst. ♥ tre år som gifta förra veckan.
♥ vi ska träffa nytillskottet Christian (med reservation för stavningen...) i helgen!

Vad är du glad för en måndag som denna?

26 okt. 2011

OBH Nordica Wellness

Jag har ju helt glömt bort att blogga om min pågående buzzador-kampanj! Kanske för att jag har fullt upp att njuta av den! :P Denna gång har jag nöjet att få njuta av fyra produkter ur OBH Nordicas Wellness serie.

Shiatsu Massagedyna
"Shiatsu är en gammal japansk behandingsform som bland annat kombinerar healing och akupressur. Chi är den livsenergi som strömmar igenom oss via meridianer och akupunkturpunkter. Det är dessa akupunkturpunkter som shiatsumassören behandlar. I shiatsu behandlar man inte bara fysiska sjukdomar utan också psykiska besvär eftersom man ser att de flesta sjukdomar uppstår i själen"
Källa: iForm

Denna är nog min favorit. Massagehuvudena går upp och ned längs ryggen med två olika massagetyper; djupknådande cirkulerande Shiatsu och avkopplande rullande massage. Man kan välja mellan tre program för ländrygg, övre rygg eller hela ryggen. Du kan även välja om du vill ha värmen på eller inte. Första gången gör det ganska ont och man skulle gärna vilja dämpa intensiteten, men när man vant sig så är det mest skönt. Och det hjälper verkligen onda rygga. Speciellt en ammande och bärande mamma som jag. :)

Wet & Dry minimassage
En liten massör som ger behaglig massage vart än du befinner dig. Den bor just nu i min skötväska/ryggsäck då den är mycket uppskattad på Öppna förskolan och mer portabel än shiatsumassören. Den går även att använda i duschen då den är vattenresistent.

Spa light
Riktigt stämningsfullt att ha i badet nu när höstmörkret lägger sig. Kombinera med wet & dry massören och du kommer känna dig riktigt uppiggad efter badet! Lampan kan antingen fästas på badkarsväggen eller ligga och flyta i vattnet. LED-lampan är dock rätt stark så under vattnet är nog att föredra. Har haft liknande produkter förut, men de har läckt in och gått sönder snabbt. Hade varit roligare med någon annan färg dock. Blått ljus blir lite för kallt, men det är så klart en smaksak.

Kimaya Body & Soul - spikmatta
Spikmatta var en av de produkter jag testat tidigare. Min mans ryggvärk gick över efter några användningar sist vi hade en hemma. :) Mattan ökar blodcirkulationen och ger en känsla av välbefinnande. Det beror på att den frigör endorfiner som motverkar stress. Du kan använda mattan på ryggen, magen, kinderna, rumpan och fötterna. Innan du vant dig vid piggarna kan det vara skönt att ha en tunn tröja på sig för att vänja kroppen. Denna i kombination med Shiatsu-dynan gör nog vilken rygg som helst glad!

25 okt. 2011

Det är kärlek det...

Maken sätter på sig vit skjorta. Bara för min skull. Bara för han vet att jag tycker det är sexigt. Och åker iväg och köper hamburgare och kebab till middag (kinan som vi planerat, nu som då, hade så klart stängt). Samt ger mig copterfilm till min nya fina mobil.



Egentligen var det bara låten jag ville åt... :P Men videon jag klippt ihop är rätt fin den med... eller männen i den. Om man har min försmak för män i vita skjortor och kravatt. *dreggel*

Stressfri morgon?

Har känt mig något stressad på morgnarna nu sedan lillasyster kom. Helt plötsligt är det två som ska kläs (den större är inte särdeles hjälpsam, även om han kan klä på sig själv) förutom jag själv. Det är två som ska ha ytterkläder, varav den ena hellre springer runt med vantar på händerna och kallingar på huvudet än på rätt ställen.

Idag satsar jag på en stressfri morgon. Det är trots allt vår bröllopsdag. Något måste ju ungarna ge mig? :P Haha, jag är optimist, jag vet. Men, sonen är i princip klaräten, klockan är knappt 7 och vi har en timme och en kvart på oss innan vi bör börja vår äventyrliga promenad till dagis. Wish me luck... :P
Så fina var vi för tre år sedan. Jag höggravid och mysig. :P 

24 okt. 2011

Godmorgon världen, idag är jag glad för...

En liten måndagslista är väl på sin plats när man ser detta vackra från balkongen. :) Men ick vad kallt det var om mina bara fötter... :P
Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ mina underbara barn!
♥ min nya mobiltelefon! Så superduperbra! jag är lite kär... har tagit bilden ovan med mobilkameran. :)
♥ mina härliga vänner, ingen nämnd ingen glömd
♥ det vackra vädret. Säga vad man vill om hösten, men när solen skiner är den helt underbar.
♥ F & C har fått en efterlängtad son, en vecka idag!

Vad är du glad för en måndag som denna?

21 okt. 2011

Nostalgifredag med Doobidoo

Tror det är dags att se denna pärla till film igen! :) Tack Reality Bites för att du gav mig The Knack's My Sharona! Och tack Doobidoo som gav oss samma låt med far och son Körberg.

What we've been up to

Haha, jag som trodde att man skulle vara duktig och blogga lite på språng, men tji fick jag! :P Är i vilket fall grymt nöjd med telefonen, speciellt kameran! :) Det blir ju lite roligare när man laddar ner roliga kameraappar som gör bilder ännu finare. :)


Det är full rulle här nästan jämt, så att sitta framför datorn hamnar liksom sist på listan. Men jag ska verkligen försöka att bättra mig. Iaf komma med små vardagsbetraktelser i barnens bloggar. Här skulle jag självklart kunna skriva både det ena och det andra.... :P Men inspirationen kommer liksom inte längre än till en snilleblixt i huvudet. Måste ju få ner det på pränt också!

Igår var jag och lillasyster på tjejmiddag med mina väninnor Fia och Helene. Helene hade även med sig sin dotter som är en månad yngre än lillasyster. Lite meckigt att käka middag i storstan med litet bihang, men det funkade. Vi valde Kungshallen just för utbudet på mat och att det är relativt generöst med utrymme. Vi fick tag i ett bord precis vid rulltrappan så vi kunde ställa barnvagnarna intill bordet och inte känna oss i vägen. Så det blev lite amning och annat bebissnack. :) Jag hade packat ner picnic till lillasyster och hon fick äta gröt i min famn och vi hade gröt lite överallt innan det var färdigt. Sen fick hon flaskan på bussen hem. Sedan somnade hon så sött så i vagnen. :) Nästa gång har vi lovat oss att ses utan små döttrar. Med andra ord ses vi inte förrän till våren! :P

17 okt. 2011

Mobilbloggar

Nu har min nya mobil kommit. Wee :) så nu testar vi ett första mobilinlägg.
Se så glad jag är! :p


14 okt. 2011

Mommy's got a new phone!

Ja, äntligen ska även jag få ansluta mig till android-användarnas skara! En SonyEricsson Xperia Arc S är på väg hem till mig! Wee. Det stog mellan den och Samsung Galaxy sII och det var inte lätt att välja. I slutändan var det snålheten som segrade och xperian kostar 50 kr mindre i månaden. Maken har ju galaxyn så det kan ju vara kul att inte ha likadan. :)
Lånad från sonyericsson
Det verkar ju som om kameran, vilket är en utav sakerna jag är ute efter, är riktigt bra! :) Av de som har köpt den har jag bara hört gott! Det känns bra! :)

Så nu kanske det blir lite mer bloggande här! Ska ladda ner blogger-appen så jag kan blogga från mobilen! Det är verkligen något jag saknat när man tagit någon fin bild på ungarna eller något kul som hänt precis och man vill dela det med världen direkt och inte försöka komma ihåg vad roligt sonen sa eller så tills man kommer hem. Mitt minne är väldans kort... :P

10 okt. 2011

Måndagslista

Något sent, men bredbandet har krånglat typ hela dagen. Har startat om routern ett otal gånger idag. Drygt som bara den när man försöker buda på auktioner och så vidare.

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ mina underbara ungar. Seriöst, vad skulle jag vara utan dem?
♥ min man som står ut med en super-pms-ig fru. Tror dock att pillerstoppet har hjälpt lite. Fast nu är ju tant röd här, så det är inte så lätt att jämföra... :P Pardon my over revealing nature...
♥ höst innebär att många favoritserier är igång igen. Typ The Vampire Diaries (och jag gillar verkligen den nya lite mörkare och "farligare" Stefan), Supernatural, How I met your mother, The Big Bang Theory mfl. Bubblare för säsongen är The Secret Circle, Pan Am, 2 Broke Girls och New Girl. Ja, vi tittar i USA-takt. The wonders of the digital age. :P
♥ min generösa svärmor (och svär-g-mormor) som förser sina barnbarn med fina kläder! :)
♥ jag har vunnit två auktioner på fejjan. :P Alla auktioner börjar på 1 kr plus porto. Najs prajs kan det bli. :) Fixade ett par jättefina jeanssnickarbyxor för 46 kr och en fin randig body för 15. :)

Veckans favoritbilder

Veckans favoritbilder presenteras i samarbete med Fixa din bloggs Forum

Storbus leker liten bus
Det är tur att Baby Björn gör hållbara grejor. Han har inte suttit i sittern sedan har var pluttig. :P (innan dess satt farbror Henrik i den.)

Lillbus är inte så lite längre
Väntar på lunch på Öppna Förskolan

9 okt. 2011

Shopping sprees

Nu har nog shoppingtarmen fått sitt för ett tag framöver. Från marknaden i torsdags kom jag hem med massor av bröd, en varm huvjacka med luddigt foder, teer, napphållare till A, 13 par strumpor (det var 14 för 100 men jag lyckades räkna fel och alltså hem med bara 13 :P), kulor som i vatten blir gelbollar att ha istället för bark i orkidéekrukan och tre franska ostar. Barnen fick även dra i "vinst varje gång"-snöre och fick varsitt gosedjur.
I helgen har vi varit uppe i Söderhamn och träffat makens släkt. Farmon och gammelmormorn hade shoppat lite till lillasyster och igår var vi och shoppade till storebror. Lillasyster fick en jättefin PoP overall och andra fina kläder. Jag hittade den ursöta stickade klänningen på KappAhl och kunde inte låta bli att köpa den! Storebror är även han rustad för vintern med vinterkängor och vinterjacka (täckbrallor har jag som bekant fått tag i gratis på kläbytardagen) och så lite kläder i vanlig ordning! :)

Ostarna kan jag säga försvann väldans fort igår. Så supergoda! :) Får nog ta en titt i ostboden någongång när vi är i Norrtälje.

4 okt. 2011

Award!

Tack snälla Gunsan för den finfina awarden! :)

Så ska jag länka till fina gunsan som gav mig awarden (check, redan gjort) och avsluta dessa meningar...
1. När ingen ser/hör mig... dansar jag
2. Jag går aldrig hemifrån utan... mobilen och ytterst sällan utan min dotter.
3. Min blogg heter som den gör för... för den handlar om mig, Mamma Jakeline, och mitt liv som mamma, fast det är en egoblogg i första hand.
4. Om jag vågade skulle jag... hoppa fallskärm
5. Om 10 år kommer jag... förhoppningsvis bo i hus.

Nu ska jag alltså skicka denna award vidare till 5 stycken goa bloggare, och dessa blir
(detta moment är självklart frivilligt, men det är ju kul om awarden fortsätter sin resa runt bloggvärlden):

3 okt. 2011

Måndagslistan

Höll på att gå och lägga mig utan att skriva den... Hemska tanke! :P Här har man inte bloggat på hela veckan, och när måndagen väl kommer (min bloggdag nummer 1) ja då är jag på väg i säng utan att ha präntat ner det "viktigaste"! :P Eller, nje den viktigaste posten är redan publicerad. Ja, ni gissade rätt, favoritbilderna! :P Inget gör en mamma gladare än att få visa upp sina (i hennes ögon) otroligt vackra barn.

Idag, måndag, är jag glad för: 
♥ dottern verkar gilla maten och gapar numer ivrigt när skeden kommer.
♥ sonen är på god väg att lära sig cykla. Han "vurpade" bara tre gånger (eller nio enligt honom själv, hans nya favoritsiffra, plus han enligt sig själv är åtta år om någon undrar. :P)
♥ den härliga fredagen! Lekrymden och farfarsbesök går inte av för hackor! :)
♥ dottern rullade från mage till rygg idag. Egentligen var det en olyckshändelse. Hon låg på mage och tappade huvudet lite så hon slog i golvet och i rena förskräckelsen rullade hon över till rygg. :P Annars har det varit mest ryggsida till mage i soffan när hon ramlat från sittande. :)
♥ jag har fått en fin award. Mer om det imorgon. :)

Vad är du glad för en måndag som denna?

Den där barnkanalen...

Du vet att du tittat för mycket på barnkanalen (Bolibompa) då du:

  • vaknar mitt i natten och  nynnar "Mu bä, dubbelkvack, dubbelkvack, när du har nått en svacka" och liksom går i takt bort till toaletten.
  • när du har koll på de olika momenten i "bumpa" och kan lätt säga att "snart är det dinosaurietåget" och få sonen att sitta still ett tag till.
  • ser fram emot Fåret Shaun och undrar vad dagens avsnitt kommer handla om.
  • tycker att Nicke Nyfiken är en förträfflig prick som dessutom har ett väldans pedagogiskt innehåll (även om sonen fortfarande räknar lite tokigt, och tycker att veckodagarna bör låta måndag, tisdag, röd, åtta, nio)
Livet med en snart treåring som vaknar tidigt på mornarna är underbart! :P

Veckans favortibilder

Veckans favoritbild presenteras i samarbete med Fixa din bloggs Forum

Stortroll
Har fått sin första "riktiga" cykel av farfar. Nu ska det cyklas jämt!
Lilltroll
Busar i gymmet
Fler favoritbilder hittar ni här.